© Rootsville.eu

Annie & Rod Capps (US)
tiltle: When They Fall
music: Folk
release date: october 18, 2019
label: Yellow Room Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Annie & Rod Capps

© Rootsville 2019

 

"When They Fall" is het nieuwe album van Annie & Rod Capps en wordt op 18 oktober uitgebracht op "Yellow Records". "When They Fall' werd gemixt door Geoff Michael. Naast Annie en Rod Capps hoor je op dit album ook Jason Dennie, Dan Ozzie Andrews, Michael Shimmin, Drew Howard, Jenny Bienemann en Jim Dizer.

Deze "When They Fall" is de opvolger van het in 2015 uitgebrachte "Waiting For Neverland" en kan met 11 nummers als een weelderig Folk album worden bestempeld. Lagen met heldere gitaargeluiden en harmonieën zijn het kenmerk van "When They Fal"l in dit gloednieuwe traditionele folkalbum. Een album met daarop 10 originals en enkel voor het nummer "Patience" gingen beiden grasduinen in het oeuvre van singer-songwriter Mark Sandman (1952-1999).

De akoestische composities kunnen als betoverend worden beschouwd met als rode draad de energiek zang van Annie Capps. De nummers van hun achtste volledige album werden al enekel jaren geleden op papier gezet. De in Chelsea Michigan gevestigde Annie en Rod Capps zijn aan hun muzikale reis begonnen in 1982 en kunnen nu reeds terugblikken op een rijke carrière als songwriters.

Opener van het album is "(That Would Do) Some Good", een doorsnee folknummer maar al vlug brengen ze met de titeltrack "When They Fall" eentje dat tot de heritage van een Tom Waiyts zou kunnen thuishoren. Met "Beautiful Scarecrow" krijgen we een luchtigere Annie Capps te horen in een vrolijke Western Swing melodie.In de loop der jaren hebben Annie en Rod het allemaal gedaan; van rock tot muziektheater en terwijl ze blijven putten uit een breed scala aan genres en invloeden, komt er alleen een hybride geluid uit. Echt en speels, moeiteloos en vertederend, dit duo heeft een betoverend publiek aangetrokken in kwaliteitsvolle muzieklocaties, huisconcerten, koffiehuizen en festivals in hun thuisstaat Michigan en daarbuiten. Zo krijgen we ook een knipoog richting bluegrass met "Walking Through" en het afsluitende "Built the Fire".

tracks:

01. (That Would Do) Some Good
02. When They Fall
03. Poor Old Me
04. Beautiful Scarecrow
05. While it Lasted
06. Patience
07. Brevity
08. Myths and Miracles
09. Happy New Year
10. Walking Through
11. This Little Apple
12. Built the Fire