© Rootsville.eu

Annie Keating (US)
tiltle: Can't Stand Still (EP)
music: Singer-songwriter
release date: august 30, 2019
label: Independent
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Annie Keating

© Rootsville 2019


Het lijkt wel of deze uit Brooklyn NY afkomstige singer-songwriter zich thuis voelt bij het itbrengen van EP's want net als haar vorige "Ghost of the Untraveled Road" (album report) is ook dit nieuw album "Can't Stand Still" een EP. Op deze schijf vinden we naast 5 originals ook de cover "Trouble" terug van de hand van brother Yusef Islam aka Cat Stevens. Op deze dynamische "Can't Stand Still" werk Annie samen met de dynamische songwriter Dan Mills en zijn band.

Nadat we Annie leerden kennen door een mix van country met een folk randje weten we ook dat ze ook stevig rockend uit de hoek kan komen, getuige "Beholden" als opener. Alsof we terug een Suzy Quatro uit de 70-tiger jaren te horen krijgen. Een nummer dat meteen de aandacht op deze nieuwe "Can't Stand Still" komt te verstigen. Ook "$20" dat ze samen schreef met Dan Mills brengt ons terug naar die aangename 70-ties rock.

Het resultaat van deze "Can't Stand Still" is een fris, slim en verslavend album, Keating voegt een nieuw randje toe aan haar Amerikaanse roots en laat duidelijk zien dat ze muziek kan leveren die even energiek en pakkend is als echt en eerlijk. Heerlijk zijn de relaxerend gebrachte nummers "Mother of Exile", net als Cat Steven's "Trouble".

tracks:

1. Beholden
2. $20
3. Mother of Exile
4. Sun and Moon
5. Boxes
6. Trouble