© Rootsville.eu

Annika Chambers (US)
tiltle: Kick My Sass
music: Blues
release date: 2019
label: VizzTone Records
info artist: Annika Chambers

© Rootsville 2019

 

Ondanks het feit dat ze net 6 maanden heft doorgebracht in een Texaans gevangensi voor fraude en oplichting van de sociale zekerheid, staat Chambers hier pal met haar nieuwste cd.

Een koperachtige shuffle op de openingstrack, "Let That Sass Out", bevestigt het brandende temperament van deze jonkvrouw. Omdat de vocals ook zo goed klinken, legt deze opener meteen de lat op het niveau van de huidige diva's zoals Shemekia Copeland of Deb Ryder. De zaak neemt een resoluut soulvolle wending met "That’s What You Made Me" en "You Can’t Win", terwijl de grote Ruthie Foster haar jongere “zus” komt bijstaan op het Mississippi getinte gospelachtige "What's Your Thing".

Achter deze dames geeft de pedal steel van The Mighty Orq het geheel een touch net afkomstig uit het Ry Cooder-tijdperk. David Carter neemt de gitaar over voor een cover van de grote Angela Strehli, "Two Bit Texas Town", samen met de toetsen van Barry Seleen. De grote Paul DesLauriers komt op zijn beurt over de brug met "I Feel The Same" een cover van Chris Smither.

Het album blijft wisselen tussen blues en klassieke soul, terwijl Miss Chambers van begin tot eind de juiste dingen aflevert. Om jezelf hiervan te overtuigen, luister naar de schokkende versie van Carolyn Wonderland's "Stay". Deze nieuwe diva zal misschien niet podia intact laten, vooral als ze erin slaagt om de cast muzikale killers die op de plaat staan, met zich mee te nemen.

Heel sterke plaat! (Marcel)

tracks:

01. Let The Sass Out
02. That's What You Made Me
03. You Can't Win
04. What's Your Thing
05. Two Bit Texas Town
06. Brand New Day
07. World Of Hurt
08. Stay
09. In The Basement
10. I Feel The Same