© Rootsville.eu

Arlan Feiles (US)
tiltle: What Kind of World ?
music: singer-songwriter
release date: october 04, 2019
label: Not Pop Records
promo: Lucky Dice Music (Sandra Zuidema)
booking: LDM Bookings
info artist: Arlan Feiles

© Rootsville 2019


De in Los Angeles geboren singer-songwriter Arlan Feiles is met zijn unieke inbreng in Americana muziek toe aan een nieuw album met als titel "What Kind Of World". Een album met daarop 10 nieuwe nummers waarbij hij enkel voor het afsluitende "Roo To Glow" assistentie kreeg van Elias Elena. De 9 andere nummers zijn originals van eigen hand.

Arlan is een bekroonde muzikant en songwriter en heeft in de studio gewerkt met enkele van de grote legendes van muziek, waaronder The Band (feat. Levon Helm, Rick Danko en Garth Hudson), R'n'R Hall of Fame Producer Tom Dowd, Dave Grohl en Emmy winnende tv-componist Danny Lux. Je kunt zijn muziek vinden in verschillende tv-programma's en theatrale films, waaronder de trailer voor de Academy Award winnende functie Dallas Buyers Club.

Op dze nieuwe "What Kind of World" komt hij zich nogmaals te profileren als een wereldverbeteraar en dat kan je merken door te luisteren naar de gospel getinte opener titeltrack "What Kind Of World". Arlan Feiles zoekt in zijn teksten naar verduidelijking achter zijn piano waarbij sommige nummers wat sober overkomen. Het is net die eenvoud die Arlan's teksten boeiend komen te maken. Hoe een voudiger, hoe krachtiger. Ondanks dat hij als bezorgde vader en wereldactivist onze toekomst in vraag komt te stellen op deze "What Kind Of World" is het album mooi en bijzonder soulvol!

tracks:

01 What Kind Of World?
02 Homeward
03 Layla
04 New Jersey Skies
05 I Know A Song
06 You Can't Ban My Love
07 If I Were A Dinosaur
08 50 Years Of Kavanaugh
09 This Broken Heart
10 Room To Grow