© Rootsville.eu

Arroyo Rogers (US)
title: Single Wide
music: country
release date: 2019
label: Independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Arroyo Rogers

© Rootsville 2019


If it sounds like this, we like country music. Met deze debuut EP "Single Wide" grijpt het duo "Arroyo Rogers" terug naar de country & westernstijl uit eerdere decennia. Opgericht door Kip Powell en Lisa Mednick Powell, blijft de band klassieke covers en originele Americana spelen in en rond Joshua Tree, Californië. Beiden kunnen als veteranen beschouwd worden en werkten als sidekicks eind vorige eeuw namen voor namen als Alejandro Escovedo, Ray Wylie Hubbard, James McMurtry en Radney Foster.

Het is mede door hun trip richting "New Mexico" dat ze door de party band "Forty Miles of Bad Road" terug inspiratie kregen voor het schrijven van goed in het oor liggende honkytonk nummers. Alle nummers op deze "Single Wide" zijn van de hand van Kip Powell al kreeg hij bij "Promise Land" en "Broken Town" hulp van Lisa. Hun verblijfplaats ligt in de gemeenschap van Joshua Tree CA. en toch trokken beiden richting "The Big Easy" aka New Orleans om er hun debuut Ep te gaan opnemen. Dit gebeurde onder het alziend en horend oog en oor van Tom Stern in diens "Blue Velvet Studio".

Op het schijfje vinden we 7 nummers terug and so let's honky tonk! Als we bedenken dat Rodgers en Rogers maar één letter verschil geeft is de link dus al vlug gelegd. "Promised Land" is de opener en al vlug worden we vrolijk gestemd door dat heerlijke Twang geluid dat nadrukkelijk aanwezig is op deze "Single Wide". Met nummers als "Hitch Hike Hole" en "Eleanor" eten ze een good mood te scheppen.

Met het vrolijke "Albuquerque" verleggen ze de Country grenzen richting "Tex Mex" en komt het beeld van "The Texas Tornados" van een Doug Sahm, een Augie Meyers en een Flaco Jiminez al vlug opduiken. Op "Broken Town" krijgen we dan mede door de inbreng van de black & white keys een mix van country met een Louisiana dressing. Afsluiten doen ze met een ballad die luistert naar de titel "She Went Out For Cigarettes" en nu maar hopen dat Lisa terug komt want dit luister lekker...

tracks:

  1. Promised Land
  2. Hitch Hike Home
  3. Eleanor
  4. Albuquerque
  5. Broken Town
  6. Three Sheets to the Wind
  7. She Went Out For Cigarettes