© Rootsville.eu

Arsen Shomakhov (Can)
tiltle: Rain City Blues
music: Blues
release date: september 06, 2019
label: independent
radio promotion: Rick Lusher (mail)
info artist: Arsen Shomakhov

© Rootsville 2019


"Arsen Shomakov" is nu niet meteen een naam die een belletje doet rinkelen maar daar zou met het uitbrengen van zijn album "Rain City Blues" wel eens verandering in kunnen komen. Na zijn aantreden op de "IBC" te Memphis begon in de states zo al wat los te komen voor deze van origine Russische bluesman. Meteen vekaste hij ook richting Vancouver Canada waar hij zijn "Arsen Shomakhov Trio " uit de grond stampte. Meteen volgde er in 2010 het album "On The Move" en dit werd meteen een bullseye. Voor de "Toronto Blues Society" werd hij tweemaal genimoneerd voor de "Maple Blues Awards" Nu is er met deze "Rain City Blues" zijn 4de album met als producer niemand minder dan Kid Andersen en dus moest Arsen nog een keertje richting San José in Californië.

Shuffles en blues gaan hand in hand en met harper Aki Kumar opent dit album met "Full Time Lover" Op het album vinden we 10 originals terug al dan geschreven in samenwerking met ene Mayes. Opgewekte blues waarvan je happy wordt zoals het van rock 'n roll gespeende "No More!" waarbij er hoegenaamd geen russische tongval is te horen. Een mix van Kid Ramos en The Fabulous Thunderbirds.

De medewerking aan de drums werd netjes opgeplist door Alexander Pettersen en June Core. Voor de andere instrumenten tekende Kid Andersen. Op "Sunset Beach" wordt het tempo enigszins teruggeschroefd maar krijgen we desalniettemin een mooi funky en laidback bluesje te horen. Op "Women And Whiskey" wordt het een beetje Texas Blues à la SRV. Ook met nummers het instrumentaaltje "Strolling In San Jose" en titeltrack "Rain City Blues" blijft het genieten van de veelzijdigheid van deze "Arsen Shomakov".

A real jazzy boogaloo dan met Kid Andersen op de Hammond net als het heerlijk aanvoelende en als floorfiller bestemde "Sitting On a Fence" alvorens af te sluiten met het uptempo en met slide doordrongen instrumentale "Hello, Little Bird". It was nice meeting you, Mr. Arsen Shomakov.

tracks:

01. Full Time Lover
02. No More!
03. Sunset Beach
04. Women And Whiskey
05. Strolling In San Jose
06. Rain City Blues
07. Boogaloo
08. Three Arrows
09. Sitting On a Fence
10. Hello, Little Bird

musicians:

Arsen Shomakhov: guitars, vocals
Kid Andersen: bass, B-3, piano, vibraphone, backing vox
Alexander Pettersen: drums on #1-5
June Core: drums on #6-10
Aki Kumar: harp on #1