© Rootsville.eu

Auburn (UK)
tiltle: Game of Faith
music: Americana - Blues
release date: june 28, 2019
label: Scarlet Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Auburn

© Rootsville 2019

 

Al jaren weer Liz Lentzen als frontvrouw van "Auburn" de wereld te veroveren met haar soms breekbare klankkleur in een unieke mix van Americana en blues. Liz kwam "Auburn" op te richten in 1999 en hun eerste optreden was er een voor het openingsfeest van "Scarlet Records". Als debuut brachten ze de EP "Sweet Sebastian" uit en het werd zo een succes dat de beperkte persing meteen was uitverkocht. In 2003 volgde er dan de volledige CD "Dreams" waarna Liz in 2005 een sabbat periode inlaste om moeder te worden. In 2011 werd "Auburn" dan herenigd waarop in 2012 "Indian Summer" volgde. Ze werd genomineerd voor een "English Heritage Inspiration Award in 2012" voor haar werk door zang en muziek naar de gemeenschap te brengen. 2015 reisde Liz terug richting Nashville voor de opname van het album "Mixed Feelings".

Haar nieuwe album "Game Of Faith" kent zijn release op 28 juni 2019, een album dat in de laatste maanden van 2018 werd ingeblikt. Net als bij eerdere releases van Auburn, werd het nieuwe album van de band opnieuw opgenomen in Nashville. Ook nu is het weer een heerlijke mix van Americana en Blues met 14 nieuwe nummers.

Haar nasale stemintonatie is ondertussen meer dan haar handelsmerk geworden waarbij de Tula sound van een JJ Cale wel meermaals om de hoek komt loeren. De nummers houden enigszins vast aan hetzelfde ritme, een ritme dat met nummers als opener en titeltrack "Game Of Faith" en "It’s Not Love" een onthaastingsgevoel bij je komt lost te weken. Geen exceptionele hoogstandjes maar what you hear is what you get en dat is heerlijke folky Americana/Blues.

tracks:

 1. Game Of Faith
 2. Bad Girl, Good Woman
 3. I Don’t Love Him
 4. I Drank
 5. Prosecco-fuelled Profiles
 6. Trinidad
 7. Red Velvet Pillow
 8. Happy Nowhere
 9. Misshapen Fruit
 10. It’s Not Love
 11. Float to Blue
 12. Spoke In The Wheel
 13. Like I Do
 14. His Arms

musicians:

Liz Lenten – vocals
Thomm Jutz – producer/guitars (Nanci Griffiths, Mary Gauthier, Mac Wise)
Mark Fain – bass (Ry Cooder, Ricky Skaggs)
Lynn Williams – drums (Delbert McClinton, Lee Roy Parnell, The Wallflowers)
Britt Savage – harmony vocals (Garth Brooks, Crystal Gayle)