© Rootsville.eu

Augie Meyers (US)
tiltle: I Know I Could Be Happy , If Myself Wasn't Here
music: South Texas Soul - Tex-Mex
release date: 2019
label: independent
info artist: Augie Meyers

© Rootsville 2019


Wanneer de naam Augie Meyers in het gezichtsveld verschijnt doet dit uiteraard heel wat herinneringen oproepen naar de nostalgische periode van het "Sir Douglas Quintet" en natuurlijk ook naar de supergroep "Texas Tornados". Augie Meyers is en blijft een monument en is zelfs op zijn 78ste nog niet stil gevallen. Na de albums "Loves Lost and Found" uit 2013 en "Santa Fe" uit 2014 is er nu met "I Know I Could Be Happy, If Myself Wasn't Here" het nieuwste album van deze San Antonio hometown hero.

Een album met daarop 10 nummers die je onverwijld doen terugdenken aan de "Texas Soul & Blues Style" waar we helaas veel te weinig van horen. Een muziekstijl die onmiddellijk een big smile laat opduiken. Eén en al nostalgie. Alhoewel Augie nooit uit the picture is verdwenen blijft hij onherroepelijk als stichtend lid verbonden met het "Sir Douglas Quintet" en de "Texas Tornados" en daardoor ook met Doug Sahm en Flaco Jiménez. Vernieuwingen hoef je op dit album niet te verwachten en dat hoeft ook niet, want het zou zo iets als heiligschennis betekenen aan de sound waar we allen wel al eens op gedanst hebben. De titel van het album is zelfs voor Augie Meyers een enigma gebleken.

Met opener en het typische Tex-Mex rifje woel je met "Candy Kisses" dat de jaren op Augie niet het minste vat hebben. Ook met het daaropvolgende "Stir It Up" laat Augie en zijn band het swingen als vanouds dit onder het verpulverend enthousiasme van de blazers. "Just You And Me" dan op de dansvloer want een onvervalste tearjearker Texas-style mag en kan niet ontbreken op deze "I Know I Could Be Happy, If Myself Wasn't Here".

Met de smartlap "I Don't Know Why I Love You" van NOLA native Clarence "Frogman" Henry uit 1961 wordt de nostalgie hier meteen ten top gedreven. In betere tijden zouden we nu geroepen hebben van slow en sexy time bij het horen van weerom zo'n melige tearjerker als "Just A Dream". Een dosis Tejano blues dan met enig "Texas Tornados" DNA op " I Can't Believe What You Do To Me" alvorens af te sluiten met de rhythm 'n blues floorfiller " Let's Go, Let's Go, Let's Go" van Hank Ballard & The Midnighters. Zo zitten we aan meteen terug in de onbezorgde sixties maar helaas ook aan het einde van deze overdosis nostalgie...and there's a thrill on the hill, let's go, let's go, let's go!

tracks:

01 Candy Kisses
02 Stir It Up
03 Best Little Woman
04 Just You and Me
05 I Don't Know Why I Love You
06 Gotta Find My Baby
07 Just A Dream
08 I Can't Believe What You Do To Me
09 I Know I Could Be Happy, If Myself Wasn't Here
10 Let's Go, Let's Go, Let's Go