© Rootsville.eu

Away With Birds (NL)
tiltle: Away With Birds
music: Folk - Americana
release date: maart 18, 2019
label: Independent
promo & marketing: It's All Happening (NL) mail
info artist: John Carrie Music

© Rootsville 2019


"Away With Birds" is een samenwerking tussen de broers John en Pat Carrie en het bewijs dat samenwerken op afstand ook mogelijk is. Pat Carrie werkt hoofdzakelijk in zijn thuisland Ierland daar waar zijn broer John samen met zijn band "Moor Green" in Nederland actief is. Voor deze "Away With Birds" gingen ze samenwerken met Sjoerd Spoelstra en trokken ze zich zo terug op een zolderkamerstudio ergens in Amsterdam. Het album werd in 1-take opgenomen en komt uit op 18 maart.

Pat en John haalde de ispiratie voor hun debuutalbum bij diverse artiesten in de Folk en alternatieve muziek, dit zonder hun eigenschappen te verloochenen. Het schrijven van de nummers gebeurde toen beide hun ouders in een vergevorderd stadium van dementie bevonden en was zo een uitlaatklep voor beiden om dit te verwerken.

Het is de bedoeling van beiden dat de luisteraar van deze "Away With Birds" trouw blijft aan zichzelf en ieders creativiteit. Een album dat rauw en tegelijkertijd ook speels is met herkenbare teksten uit het leven gegrepen. Nummers die ook wel timide zijn en waarbij de stemmen van Pat en John zich gelijkstemmen met hun folky sound.

tracks:

01 Gone One Day
02 Jaded
03 To Kingdom
04 Away With Birds
05 Finger Food
06 Wake To Thee
07 Boat By The River
08 Fortune
09 All Mothers Children
10 Resting Space
11 Shed Song

musicians:

Pat Carrie
John Carrie
Sjoerd Spoelstra