© Rootsville.eu

Back Porch Repuplic (Nor)
tiltle: Hustle & Flow
release date:september 20, 2019
label: Blue Mood Records
info artist: Back Porch Republic
promotion: Pias (Sjuul Kok)

© Rootsville 20198


Met twee van de meest toonaangevende bluesgitaristen uit Noorwegen behoren Vidar Busk en Daniel Eriksen samen met drummer Sjøstrøm tot de meest heavy bluescombinatie van hun land. Na meer dan 10 jaar 'on the road' komt "Back Porch Republic" als trio opdraven met een nieuwe album dat luistert naar de titel "Hustle & Flow"

Shiver 'n shake bij het beluisteren van 11 boogie stompende blues 'n boogie. Twee doordringende bluesgiteren en een jungle klinkende drum, meer hoeft dat niet te zijn. Zowel Busk als Eriksen hebben de Spellemanns-prijs en de ereprijs NBF Bluespris ontvangen en zijn al vele jaren twee van de meest actieve bluesartiesten van het land. Daniel Eriksen en Stig Sjøstrøm namen de tweede plaats in de International Blues Challenge in Memphis, januari 2018, in competitie met meer dan 100 andere bands en artiesten. Vidar Busk is de leidende bluesman van Noorwegen.

Met een wel uitgekiende mix van covers en originals komt dit trio hier een bijzonder knappe plaat af te leveren openend met "Six String Down" Een nummer van Jimmy Vaughan dat hij samen schreef met ondermeer de Neville bro's ten ere van zijn broer SRV. Onmiddellijk gevolgd door de doordringende boogie beats van R.L. Burnside komen ze hier al meteen met de deur in huis te vallen.

Nummers als "Oh Mama" en "het origineel mee een Diddley doordrongen beat "Drive On" komen bijzonder verfrissend over. Een beetje soulcountry dan met "I Love You" maakt van deze "Hustle & Flow" een bijzonder veelzijdig album. Ook de traditional "St. James Infirmary" krijgt hier een vernieuwend arrangement aangemeten. Afsluiter is een waanzinnig mooi origineel instrumentaaltje en daarmee volgt de noodkreet om deze "Vikings" naar de Lage Landen te halen.

tracks:

01 Six Strings Down
02 Goin' Down South
03 Oh Mama
04 Drive You
05 I Love You
06 A Little Dab'll Do Ya
07 Oh Louise
08 St. James Infirmary
09 Evil Train
10 Wrecked By Snooks
11 Drive On (Instrumental)

musicians:

Vidar Busk
Daniel Eriksen
Stig Sjøstrøm