© Rootsville.eu

Banty Holler (US)
tiltle: Wired For Sound (EP)
music: Americana - Roots
release date: august 28, 2019
label: Independent
promo & marketing: It's All Happening (NL) mail
info artist: Banty Holler

© Rootsville 2019


Alhoewel er nog "US" als landindicatie staat achter de naam van Banty Holler leeft hij toch al geruime tijd als globetrotter in Europa met als laatste en meer standvastige thuisbasis "Den Haag". Neile H. Coe aka Banty Holler werd geboren in Chicago en kan je situeren in zowel blues, roots als country middens.

We leerden Banty Holler kennen door zijn vorig jaar uitgebrachte EP "Tradition" en ook nu is deze nieuwe "Wired For Sound" eentje waarbij hij ging grasduinen in het archief van bestaande country en rock 'n roll arsenaal. Alle tracks werden live in één take opgenomen in "Studio Labrie" met als resultaat deze uitzonderlijke mini "LP".

Als opener koos Banty Holler er eentje van Johnny Cash en krijgt deze "Understand Your Man" toch ook een hoog protest gehalte mee door de knipoog naar Bob Dylan, mede door zijn klankkleur. De rauwe speelstijl kleeft als een tweede huid op deze rootsy troubadour, zo ook bij het beluisteren van Townes Van Zandt's "Loretta".

Anders maar toch ook in dezelfde lijn is er in het meer rustiger timbre de iconische traditional "Wayfarin' Stranger", een nummer dat zonder meer in het repertoire van deze "Banty Holler" een certitude zou moeten zijn. "Dishwasher's Dream" kan hier een beetje als biografisch worden aanzien daar het een nummer over een beroep betreft welk hij zelf ooit beoefende in de periode van 12 stielen en 13 ongelukken. Pure rock 'n roll dan met "Good Golly Miss Molly" van Little Richard uit 1956 als afsluiter.

tracks:

01 Understand Your Man
02 Loretta
03 Wayfarin' Stranger
04 Hopson's
05 Dishwasher's Dream
06 Good Golly Miss Molly