© Rootsville.eu

BB & The Blues Shacks (D)
tiltle: Dirty Thirty (3CD)
music: Blues - Rhythm 'n Blues
release date: november 01, 2019
label:
Rhythm Bomb Records
info artist: BB & The Blues Shacks

© Rootsville 2019


Van de broertjes Michael en Andreas Arlt ben ik al fan van vorige eeuw en dit is niet zo verwonderlijk want dit jaar vieren "BB & The Blues Shacks" zo maar eventjes hun 30ste verjaardag als blues muzikanten. De voorliefde voor deze swingende band gaat al terug naar de jaren van "The Bordeline" te Diest.

"Entertainen" staat hoog aangeschreven bij deze "BB & The Blues Shacks" die we dit jaar nog konden beleven op de "Zelzate Blues Happening". Ze brengen een mix van swingende blues en rhythm 'n blues vol emoties die hun publiek vastgrijpt. Als referentiepunten voor deze klasbakken kan je onder meer Rod Piazza, Little Charlie & The Nightcats nemen. Maak kennis met deze toppers: gitaarslinger Andreas Arlt, zijn broer Michael zingt en blaast op de Mississippi saxofoon, Fabian Fritz ramt op de toesten van zijn keys, Henning Hauerken is de coole bassist en Andre Wermeister de roffelaar van dienst. Ladies and gentlemen, it’s party time !

Voor deze heugelijke gebeurtenis brachten ze deze "Dirty Thirty" uit een album met maar liefst 3 CD's dat verschijnt bij "Rhythm Bomb Records". Op CD 1 met als onderliggende titel "Come Along" vinden we 17 nummers terug. Songs als "Love Like Cash", "Wait In Line" alsook het groovy "She Moves Me" wat ons uiteraard ook terug aan "Johnny 'Guitar' Watson" doet denken. Het album "Come Along" werd uitgegeven in 2011 en een album waarop ook Bonita Niessen al de kop opstak met haar wervelend rhythm 'n blues stem.

Ook op CD 2 dat getiteld is "Businessmen" staan liefst 16 tracks. Dit album opent met "Out Of Tears" een rhyhtm 'n blues nummer dat je uiteraard ook kan terugvinden op hun album "Businessmen" uit 2014. Hun 7de album werd destijds uitgeven op "Cross Cut Records" net als "Come Along". Hun vette grooves doen ons denken aan een mix van Chicago blues en West-Coast swing. Hierop vinden we ook "Who's Crying Now" terug, een tearjerker van het hoogste gehalte en een stijl die we telkens weer terugvinden op het werk van deze "BB & The Blues Shacks".

Het zijn niet alle drie re-releases want numero très "Dirty Thirty" is er eentje datin deze samenstelling nog niet werd uitgegeven. Hierop openen ze met de shuffle "Death Tax". Ook aan hun beklijvende gitaar rifjes en harmonica grooves blijven de broertjes Arlt trouw. Het swingende "Not The One For Me" kan je ook terugvinden op het album "Unique Taste" uit 2008. Een album waarop ook "Three Handed Woman" staat. Dus niet alles is nieuw op deze "Dirty Thirty" maar het is met zekerheid weer grasduinen in het rijk arsenaal van deze topband.

tracks:

CD1 Come Along

01 True Love in Vain
02 Love Like Cash
03 Come Along With Me
04 If I Should Ever Lose Your Love
05 Get My Stuff Together
06 Will You Be There
07 Fool Me
08 Don't take Your Time
09 The Door
10 Anything Will Do
11 Doesn't Matter Anymore
12 Wait In Line
13 I Don't Get It
14 Whatever You Do
15 You Can Always Depend On Me
16 Raise Your Voice
17 She Move Me

CD. Businessmen

01 Out Of Tears
02 Gimme This, Gimme That
03 Take My name
04 Businessmen
05 Buckle Up (Istr.)
06 Lovin' Might
07 Pardon Me
08 Rain All Down My Way
09 Who's Crying Now
10 It Was A Dream
11 Hot Pants
12 Green Eye
13 I Overpaid My Blues
14 Blues Shadow
15 Goodbye Everybody
16 Deep In The Heart Of Texas

CD3 Dirthy Thirty

01 Death Tax
02 Rambling Kind
03 Three Handed Woman
04 I Run For You
05 Moonshine Blues
06 Not The One For Me
07 It Takes Time
08 Do To Me
09 By The Way
10 Crime Time
11 Ain't Gonna Cry No More
12 One More Drink
13 Sweet Temptation Blues
14 Oh Little Girl
15 You Better Don't Wanna Know
16 Hear My Baby Naggin'