© Rootsville.eu

Beaux Gris Gris & The Apocalypse (US/UK)
tiltle: Love & Murder
music: Nola - Blues - Roots
release date: 2019
label: Grow Vision Music
info artist: Beaux Gris Gris

© Rootsville 2019

 

De naam van deze band zegt je misschien niet zoveel maar wanneer je kijkt naar de bezetting daagt er al wat meer op. Naast de flamboyante uit Louisiana afkomstige Greta Valenti zijn er ook nog Robin Davey en Mark Barrett van "The Hoax". Vorig jaar brachten ze nog hun "EP" uit met daarop vier covers die ze hadden voorzien van punk en rock arrangementen. Nu is er de full CD met als titel "Love & Murder", een album met daarop 10 originals.

Het werd een zeer gevarieerde productie waar verschillende invloeden op hoorbaar zijn van roots over swamprock maar telkens met een ruig kantje aan. Nummers waarbij je de verbeelding de vrije loop kan laten gaan en waarbij de energie zo op je over komt. De samenwerking van Greta Valenti en Robin Davey bevatten een hoge dosis chemie wat je al dadelijk kan horen bij opener "Heartbreaker".

Nummers als het rock gespeende "Cyclone" of de gevoelige ballad "Don’t Let The Bastards Drag You Down" (met een wel zeer bekend rifje) laten doorschemeren dat deze samenwerking niet zomaar tot stand is gekomen maar een fijn doordacht tot stand is gekomen. Je krijgt de goede kant van "The Hoax" maar ook de invloeden van New Orleans zijn hoorbaar.

Niet alleen de groepsnaam voelt voodoo aan maar ook het howlin' gebrachte "Louisiana Good Ride". Een nummer als "What’s My Name" zou op een "live" concert wel eens tot dansbare toestanden leiden. Afsluiten doen ze met "Have Mercy" en je kan ze gaan beleven op Moulin Blues volgende maand.

tracks:

01. Heartbreaker
02. Cyclone
03. Louisiana Good Ride
04. Thrill Me
05. Baby Baby
06. Don’t Let The Bastards Drag You Down
07. What’s My Name
08. When My Baby Was A Rich
09. Let Your Groove Work
10. Have Mercy

musicians:

Greta Valenti: vocals
Robin Davey: guitar
Ali Coyle: bass
Mark Barrett: drums
Bob Fridzema: keys