© Rootsville.eu

Belle Hole Freak (I)
tiltle: Bump, Mirrors & Bounce
music: Delta Blues (OMB)
release date: january 09, 2019
label: Skronk Records
info artist:
Belle Hole Freak

© Rootsville 2019


Dat er in Italië duchtig blues gespeeld wordt, weten we al lang en af en toe komt er nog eens een nieuwe naam aan het bluesraam piepen. Zoals deze Belly Hole Freak ofte Ennio Caravelle. Geboren en getogen niet aan de Mississippi maar in Rome en ondertussen al toe aan zijn tweede plaat.

De achtergrond van Belly Hole Freak vindt zijn roots in de meest landelijke, rauwe en vuile blues. Een instinctief en visceraal geluid verrijkt met verschillende kleuren, ritmes en tinten van boogie, rhythm & blues, country, bluegrass, gemixt met een soort Hard Rock Blues-geluid , psychedelische deuntjes een  heldere Rock'n 'Roll attitude. De man vindt zijn inspiratie bij mensen als : Howlin Wolf, Captain Beefheart, Robert Johnson, Tom Waits en bij bands als Cream, Allman Brothers, Creedence Clearwater Revival om er maar een paar te noemen. Eigenlijk, als je hem hoort grommen, snauwen en brullen is hij zo ongeveer de reïncarnatie van als deze gasten te samen.

Alles voelt zeer energiek aan en met inspiratiebronnen als spiritualiteit, speciale communicatie, vrije taal en soms met behulp van zelf verzonnen woorden, geeft de man een zeer expressieve interpretatie aan zijn muziek.

Dit is voor Belly Hole Freak, de manier om de BLUES te voelen en te beleven, de manier om de mal te doorbreken, in de volledige vrijheid, om een stem te geven aan de ziel. Geloof mij vrij, deze schijf werkt aanstekelijk…

Voor de liefhebbers wil het toeval dat de man in Belgiê is en op 09 maart een optreden geeft te Lokeren in zaal Exit Inside

tracks:

1. 21 grams/Soul Bounce
2. Panamericana
3. Stomp Boogie Bump
4. Catrina’s Walk
5. Gramelot Bizarre
6. Even If Blind
7. Baja Sur
8. Freedom
9. 9 Years Gone

Musicians:

Belly Hole Freak: gitaar, zang, handgemaakte footboard stomp, Hi Hat, cymbals, Cowbell tamburine, Kazoo.