© Rootsville.eu

Belle Starr and the Boot Jacks (B)
tiltle: On the Back Porch (EP)
music: Country - Rock 'n Roll
release date: 2019
label: Red Cabbage Records
info artist: Belle Star and the Boot Jacks

© Rootsville 2019


Wat doe je als je hot bent en nog geen middelen om een volwaardig album uit te brengen? Een demo'ke, misschien maar dat geeft geen commerciele meerwaarde. Een EP dan maar en zo geschiede het bij "Belle Starr and the Boot Jacks". Vorig jaar op de rootsdag van "Goezot" kwamen ze de Canadese afgelasting van "Lindsay Beaver & the 24th Street Wailers" te vervangen, en wat was het resultaat...bijzonder knap! Een nieuwe band die bestaat uit de multi-getalenteerde Arianne Van Hasselt, string bender Jimmy Hontolé, drummer Dennis Tubs en aan de double bass, Wim Geysels. Een viertal die hun sporen al lang hebben verdiend. Ze brengen een aanstekelijke mix van country, honky tonk, country swing, rock 'n roll en rockabilly. Zo goed zelfs dat ik in maart van dit jaar ze nog eens ging beleven in Mechelen (concert report). Waarom wachten tot de festivals er aan komen wanneer je ze in alle rust nog kan bekijken in een club.

De klankkleur van Ariane aka Belle Star past als gegoten bij het gebrachte oeuvre. Het album bestaat een een mix van originals en niet voor de hand liggende covers. Drie nummers van eigen hand en vier covers en openent met het stomende "Dinner At Home". Cats en Kitties alle stoelen aan de kant it's strollin' time met "Dirty Dirty Feeling".

Met "Don’t Cross The Line" tekenen ze voor een dosis country daar waar het ritme onherroepelijk de hoogte in gaat bij "Got A Lotta Rhythm In My Soul". Rock 'n Roll dan met "Mama Needs A Drink"...en wij ook. "Ramblin' Feeling" eentje dat we ook kennen van de Amerikaanse roots sensatie "Kim Lenz" is dan weer een schoolvoorbeeld van een mix van uitstekende rockabilly en country swing. Bij de intro van "The Train With A Rhumba Beat" lijkt het erop of je enigszins stoom kan aflaten maar stelselmatig wordt het tempo heerlijk opgedreven. "Belle Starr and the Boot Jacks" bij jou in de buurt, mis ze niet je zal ervan genieten.

tracks:

  1. Dinner At Home
  2. Dirty Dirty Feeling
  3. Don’t Cross The Line
  4. Got A Lotta Rhythm In My Soul
  5. Mama Needs A Drink
  6. Ramblin’ Feeling
  7. The Train With A Rhumba Beat

musicians:

Belle Star (Ariane Van Hasselt): vocals, autoharp, ritme guitar
Jimmy Hontelé: guitar, backing vocals
Wim Geysels: double bass, backing vocals
Dennis De Gier: drums, percussion, backing vocals