© Rootsville.eu

Ben Flocks (US)
tiltle: Mask of the Muse
music: Jazz
release date: august 16, 2019
label: West Cliff Records
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Ben Flocks

© Rootsville 2019


Saxofonist Ben Flocks weet het publiek over de hele wereld te boeien door zijn soulvolle geluid. Ben, geboren in Santa Cruz, Californië en woonachtig in Brooklyn, leidt zijn eigen groep en speelt als sideman in verschillende muzikale omgevingen.

Momenteel hebben een lid van het smash-hit ensemble Sammy Miller en de congregatie, Ben en de band veel lof gekregen voor hun vrolijke, vermakelijke mix van muziek en theater. Ben heeft zijn band geleid op het Monterey Jazz Festival en het Bern Jazz Festival in Zwitserland en heeft de eer gehad om op te treden met Joshua Redman's Trio, met Dave Brubeck als een Brubeck Institute Fellow en met Antonio Sanchez and Migration.

Ben heeft een bachelordiploma van de New School in New York en zit op de faculteit op de Stanford Jazz Workshop en op de Calhoun School. Hij leidt workshops in scholen in het hele land door middel van Jazz in Lincoln Center en de educatieve programma's van het Louis Armstrong House Museum, waarbij alle leeftijden worden onderwezen door middel van interactieve concerten die de geschiedenis van de jazz naspeuren.

De bijna 10-jarige veteraan van de New Yorkse scene, Flocks is verdedigd door enkele van de meest illustere spelers in de jazz. Saxofonist Donny McCaslin, die op het laatste album van David Bowie speelde, noemt Flocks "een van de meest getalenteerde muzikanten van zijn generatie. Zijn spel is diep lyrisch, altijd creatief, en hij heeft een oneindige verbeeldingskracht. "Genomen met de filmische impact van "Mask of the Muse" zegt saxofonist Joshua Redman dat hij" onder de indruk is van Ben's vermogen om zo'n intieme, luxueuze sfeer op te roepen, en dan zich ertoe verplichten, hoofd en hart, van begin tot eind. Mooie notities, geen verspeelde ze. '

De 12 uitvoeringen van Mask of the Muse voelen fris, creatief en comfortabel aan.De saxofonist groeide op in de buurt van Santa Cruz, te midden van 'de sequoia's en de golven', zoals hij het zegt. Een van zijn favoriete plekken was West Cliff Drive, die bovenop de kliffen in Santa Cruz loopt en uitkijkt over de Stille Oceaan. Jaren later kan men nog steeds de openheid, de frisse lucht, voelen in het pure geluid en de vloeiende improvisaties van Flock, terwijl hij zijn wereld van mysterie en romantiek verbeeldt. Toevallig werd het album opgenomen in Dreamland Recording Studios in een omgebouwde 19e-eeuwse kerk in de stad Hurley, N.Y., aan de rand van het Catskill-gebergte.

tracks:

01 Muse's Mask
02 Dream
03 Dream of Life
04 Shangri La
05 Street of Dreams
06 Smoke Rings
07 Siren's Spell
08 While A Cigarette Was Burning
09 Unmask
10 Ebb Tide
11 Duende
12 Dawning Reverie