© Rootsville.eu

Benny Turner & Cash McCall (US)
tiltle: Going Back Home
music: Chicago Blues
release date: january 18, 2019
label: Nola Blue Records
info artist:
Benny Turner

© Rootsville 2019

 

Going Back Home brengt twee veteranen uit de blueswereld terug naar hun blueswortels uit Chicago en verenigt Turner en McCall met een opname die echt op de beste muzikale knoppen duwt. Dit is echt een prachtige release vol met het beste dat R & B en soulmuziek te bieden hebben. Misschien heeft het van tijd tot tijd een verjonging nodig van een paar old-timers om ons wakker te maken met de schoonheid en kwaliteit van ouder materiaal.

Deze heren delen een geschiedenis en een muzikaal erfgoed en de diepte van hun ervaring en passie voor de muziek is duidelijk in de tien nummers die hier te horen zijn. Songs van onder meer enkele oude, versleten grootheden als Elmore James '' Shake Your Money Maker ', een echt Chicago-nummer dat iedereen hier goed kent, geholpen met een schietende Memphis-horn die het nummer volledig kantelt en geholpen door Billy Branch, als gast het album, tot een ​​perfect afgeleverd, no-nonsense versie van de klassieker "Spoonful."

Turner, ooit in de band van bluesgigant, Freddie King, is een bassist met een onberispelijke gevoel, soulful en pittig met een stem die klinkt als een klok, terwijl zijn oude vriend McCall de krachten bundelt met fijn gitaarwerk en vocale klasse. Het album is opgenomen in New Orleans, Memphis en Chicago en bevat enkele van de beste blues en soul gasten van de VS, van Branch zelf tot drummer Rodd Bland (zoon van wijlen Bobby Blue) en de toetsen van Joe Krown. Het algemene resultaat is een schijf dat sprankelt, een eenvoudig sensationeel koppel en een release waarin twee oude vrienden hun Chicago jeugd opnieuw beleven met een duidelijke passie. Dit is gewoon een sensationele schijf.

tracks:

1. Got To Find A Way (Feat. Carla Davis)
2. Spoonful
3. Poison Ivy
4. Money
5. Shake Your Money Maker
6. It Hurts Me Too
7. It's A Man Down There
8. The Dirty Dozens
9. Built For Comfort
10. Bring It On Home

musicians:

Benny Turner: bass, vocals
Cash Mccall: guitar, vocals
Billy Branch: harmonica
Rodd Bland: drums
Joe Krown: piano

special guest:

Carla Davis; vocals