© Rootsville.eu

Beth Hart (US)
tiltle: War in my Mind
music: Blues
release date: september 27, 2019
label: Provogue
info artist: Beth Hart

© Rootsville 2019

 

Deze nieuwe van Beth Hart, is een echte soloplaat die wordt uitgebracht op 27 september aanstaande. Op deze schijf maakt Hart een eind aan haar demonen en de plaat neemt je dan ook mee op een emotionele en politieke rollercoaster. Bij deze maakt ze een einde aan zaken waar ze zich voor schaamde of zelfs trots op was.

In deze 12 songs zingt ze heel open over haar leven, liefde, depressies, haar bipolaire stoornis, haar verslavingen, haar vader en haar zus. Volledig bloot, zonder enige schroom. Hiervoor ging ze in zee met de bekende producer Rob Cavallo.

De hoes zegt trouwens al veel over de inhoud van de plaat zelf. De Plaat opent met ‘Bad Woman Blues’ een song over een vrouw die weet dat ze slecht is, maar daar geen reet om geeft. ‘War In My Mind’, de titeltrack , gaat over haar verslavinsgperiode en een moment in haar leven waar ze het blijtje wou bij neerleggen.

‘Let It Grow’ gaat over hoop in hopeloze tijden en de leuke groove in ‘Try A Little Harder’ vertelt over de baccarat verslaving van haar vader gecombineerd met haar eigen muzikale manie. Met deze ‘War In Mind’ heeft Hart een zeer oprechte plaat afgeleverd waarin ze zich zonder schroom bloot geeft aan haar toehoorders. Knap! (Marcel)

tracks:

1. Bad Woman Blues
2. War In My Mind
3. Without Words In The Way
4. Let It Grow
5. Try A Little Harder
6. Sister Dear
7. Spanish Lullabies
8. Rub Me For Luck
9. Sugar Shack
10. Woman Down
11. Thankful
12. I Need A Hero

Op de Deluxe-edition, 2 extra tracks beiden opgenomen in de Ziggo Dome Amsterdam in 2018

13. Love Gangster (Live)
14. Fire On The Floor (Live)