© Rootsville.eu

Betty Fox Band (US)
tiltle: Peace in Pieces
music: Blues- Soul
release date: january 10, 2020
label: Independent
radio promotion: Rick Lusher (mail)
info artist: Betty Fox


© Rootsville 2019


Een dagelijkse bezigheid is een CD in de speler steken en tijdens het verdere ochtenritueel gewoon wat luisteren. Soms gebeurt het dat je onmiddellijk aan je speakers wordt gekluisterd en dat gebeurde als dusdanig bij de eerste noten van deze "Betty Fox Band". Rillingen alom want deze heerlijke soulblues gaat vanaf de eerste song door merg en been.

Who's Betty Fox? Met een uitgebreide achtergrond in evangelie en een levenslange passie voor soulmuziek, heeft Betty Fox een lange weg afgelegd van haar zuidelijke roots naar headliner festivals en fascinerende duizenden met haar rauwe swagger en niet-aflatende talent. Nu de 2015-vertegenwoordiger van de "Suncoast Blues Society", een finalist van de "International Blues Challenge" en 2 keer winnaar van "Creative Loafing's Best of the Bay", bewijst ze echt een kracht waarmee rekening moet worden gehouden.

Betty Fox waardeerde het zingen vroeg in het leven en trad voor het eerst op in een kerkspel op de leeftijd van 4. Haar familie had een diepe liefde voor het evangelie uit het zuidelijke land en strakke harmonieën die ze zouden uitdrukken bij elke Pasen, Thanksgiving en Kerstmis, en dat is waar haar affiniteit voor muziek begon.  Na 20 jaar haar ambacht te hebben verbeterd, bracht haar debuutalbum "Too Far Gone" haar op de internationale kaart als songwriter en vocaliste en liet talrijke critici haar lof zingen! Haar Sophomore-album "Slow Burn" werd uitgebracht in juni 2015 en ontvangt al lovende recensies van Blues DJ's, critici en enthousiastelingen over de hele wereld! Het zal haar zeker verder brengen dan ze ooit had gedacht. Met diep schaamrood op de wangen moet ik dan weer toegeven dat het voor mezelf een eerste kennismaking is met deze soulvolle diva. Met een mix van blues, soul en funk weet deze uit de Tampa Bay area je nimmer te vervelen.

Deze "Peace in Pieces" is Betty Fox' nieuwe boreling en zal officieel uitgebracht worden op 10 januari 2020. Haar 3de studio album werd een 14 nummers tellend in soul gedrenkt meesterstukje. Openend met "Green Light" is het meteen stoelen aan de kant. Geruggensteund door een uitstekende blazers sectie spat de soul er zo vanaf. Wanneer je in haar adelbrieven leest dat ze opende voor namen als Mavis Staples en Marcia Ball hoeft dit geen verwondering op te wekken. Soul en nog eens soul zeker met de prachtige ballads als "Winter's Cold" en het wonderbaarlijke "Marie". Momenten dat rillingen zich meester maken over je lichaam.

Soulblues van de bovenste beste plank krijg je met ""Sweet Memories" maar ook met de floorfiller en titeltrack "Peace in Pieces" waarbij ik haar benoem tot de vrouwelijke versie van een Otis Redding.
Nummers als "Feels So Good" en het heerlijke "Sweet Goodnight" maken dat Stax hier een opportuniteit heeft laten liggen. En wij maar zeggen dat het hier op onze podia eentonig wordt. Ladies and Gents...without further ADO, Betty Fox!!!

tracks:

01 Green Light
02 Winter"s Cold
03 Marie
04 Sweet Memories
05 Peace in Pieces
06 Let Go Or Be Dragged
07 Runnin' Back to You
08 Feels So Good
09 Sweet Goodnight
10 Magnificent Hallecinations
11 Shattered Dreams and Broken Tears
12 Rising Strong
13 Fireflies
14 'Til The Storm Passes By

musicians:

Betty Fox
Josh Nelms
Barry Williams
Chris Peet
Jake Winebrenner
Spooner Oldham
Clayton Ivey
Brad Guin
Ken Watters
Cindy Walker
Marie Lewey