© Rootsville.eu

Bianca De Leon (US)
tiltle: Dangerous Endeavor
music: Americana
release date: 2019
label: Lonesome Highway Music
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Bianca Deleon

© Rootsville 2019


Als een jong meisje in Zuid-Texas leerde De Leon tequila over de grens onder haar petticoats smokkelen, en ze raakte vertrouwd met het cantinaleven, met desperadoes en geheimen oscuros. Ze verliet de school en werd aangetrokken door de weg. Ze hing aan goederentreinen en woonde overal van Santa Cruz tot Sonora, van Nashville tot Bogota.

Deze "Dangerous Endeavor" is de opvolger van "Love, Guns & Money" uit 2016 en zo meteen haar 5de album. Verblijdend in Texas zijn ook op dit album de verhalen gebaseerd over de grensstreek met Mexico. Mede door de recentelijke politieke spanningen is zeker ook de titeltrack "Dangerous Endeavor" behoorlijk actueel te noemen. Je voelt de spanningen die Bianca op haar akoestische gitaar hier komen af te leveren.

Ook de viool loopt als een rode draad doorheen de nummers zoals bij het openende "Thorns Of A Different Rose". Mooi zeijn zeker de ballads zoals "If You  Just Had A Mirror" en het met country geïnfecteerde "(I Heard That) Lonesome Whistle". Een nummer van Hank Williams dat wordt opgevolgd door de original "Sad Corners Of Her Eyes". Ook Van Zandt's cover "White Freightliner" wordt hier met meer dan respect behandeld.

Acht van de elf nummers op deze "Dangerous Endeavor" zijn originals waarbij de verhalen niet zelden worden verweven met Bianca De Leon haar persoonlijke ervaringen. Prachtig album!

tracks:

 1. Thorns Of A Different Rose
 2. Has It Really Come To This
 3. If You  Just Had A Mirror
 4. Hollow Victory
 5. That Vintage ’67 Cadillac
 6. Let’s Put The Dirty Back In Dancin’
 7. (I Heard That) Lonesome Whistle
 8. Sad Corners Of Her Eyes
 9. I’m Waiting For A Miracle
 10. White Freightliner
 11. Dangerous Endeavor