© Rootsville.eu

Bibi (Den)
tiltle: From Bibi With Love xx
music: Singer-songwriter
release date: 2019
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Bibi

© Rootsville 2019


Birgitte Tirsvad aka Bibi heeft als thuisbasis de Deense metropool Kopenhagen. Ze is een singer-songwriter waarbij al vlug de gelijkenis wordt getroffen meet een Lulu of een Dusty Sprinfield uit de 60-ties. Soms poppy dan weer jazzy zoals op "What Are You Doing In My Dream". Haar stemintonatie gaat van zeemzoet tot soms wel ondeugend zoals op het verleidende "Lingerie".

Door het schrijven van eigen materiaal kreeg ze zo ook een volwassenere kijk op de welled van vandaag. Meerdere nummers gaan dan ook over het dagdagelijkse leven. Opener van het album is het zeker dansbare nummer "Birthday Song", een nummer dat wel aanleiding zou kunnen geven op een birthday-party.

Om haar muzikale dromen te kunnen nastreven bracht ze een semester door op de muziekschool maar bezoekt ook nu nog songwriterretraites en workshops. Helemaal bevangen door het melancholische "A Woman Knows" lijkt het erop of je in de werled van musicals terecht bent gekomen daar waar "Keep Me Dreaming" een beetje bluesy wordt gebracht. "Saqqara" is een nummer waarbij Bibi de exotische toer opgaat en als afsluiter is er het dromerige "Ode To Inisheer".

Haar debuut-cd "From Bibi With Love xx" bevat 10 nummers al dan niet geschreven in co-writing. De plannen voor een opvolger zijn al gesmeed en dus wordt het zeker uitkijken want deze "Bibi" doet een frisse wind waaien in het noorden...

tracks:

01.Birthday Song
02. A Woman Knows
03. Any Man
04. Keep Me Dreaming
05. What Are You Doing In My Dream
06. Lingerie
07. Saqqara
08. When You Love Someone
09. Solemn Refrain
10. Ode To Inisheer