© Rootsville.eu

Big Jack Reynolds (US)(????-1993)
tiltle: That’s A Good Way To Get To Heaven
music: Harmonica Blues
release date: 2019
label: Third Street Cigar Records
info artist: Big Jack Reynolds

© Rootsville 2019

 

Marshall “Big Jack” Reynolds werd vermoedelijk geboren in Albany, Georgia. Zelfde stad als waar ook Ray Charles het levenslicht zag. Hij groeide op met mensen als Memphis Slim, Blind Lemmon Jefferson en Lightnin Hopkins. Na zijn jeugdjaren geraakte hij verzeild in Detroit waar hij een tijd deel uitmaakte van de Motor City Bluesscene. In 1970 vestigde hij zich in Toledo waar hij bleef tot aan zijn dood in 1993.

Third Street Cigar Records presenteert nu het verhaal van een grote, meestal onbekende Amerikaanse bluesman: Marshall "Big Jack" Reynolds. Jack was een echte bluesman met een mysterieus verleden, een dynamisch temperament, een zacht hart en een gemene mondharmonica. Dat laatste hoor je ook op deze tribute plaat.

Hij heeft tijdens zijn leven nooit nationaal succes gevonden. Maar zijn diepe blues en stoere songs maakten hem een legende voor kenners van de rootsmuziek en een voorbeeld voor veel aanstormende muzikanten in de Detroit en Toledo. Hoor Jack's verhaal van degenen die hij het diepst heeft aangeraakt, en wie hem op de been heeft gehouden. En hoor de man zelf zingen, blazen en zijn verhalen vertellen in deze verzameling van 20 songs. Eenvoudige, maar goed gespeelde blues zoals wij die graag horen, puur en recht uit het hart.

Bij deze is ook een DVD over het leven van Big Jack. Aanrader voor de liefhebbers.

tracks:

01. Honest I Do
02. You Better Leave That Woman Alone
03. Go on to School
04. Scratch My Back
05. Shame, Shame, Shame
06. Help Me
07. Mean Old People
08. Walk on Up (But Keep That Red Dress On)
09. Poor Boy
10. Ah'w Baby
11. Hot Potato
12. Rock Me Baby
13. Gonna Love Somebody
14. Going Down Slow
15. In My Room
16. Made It up in Your Mind
17. I Had a Little Dog
18. She Moves Me
19. You Won't Treat Me Right
20. She Must Be a Millionaire