© Rootsville.eu

Billy Branch & The Sons Of Blues (US)
tiltle: Roots & Branches: The Songs of Little Walter
music: Blues
release date: 2019
label: Alligator Records
info artist: Billy Branch

© Rootsville 2019

 

Branch is gekend al seen Chicago harmonica meester en winnaar van verschillende awards en nominaties voor de Grammy’s. Meer dan 40 jaar lang was hij de frontman van één van de beste bluesbands op de wereldbol.

Zijn diepgewortelde liefde voor blues tradities heeft hem dan ook een pak fans aangeleverd. Zelf heeft hij 11 platen uitgebracht en speelde onder andere bij Willie Dixon, Keb’Mo, Johnny Winter, Koko Taylor en Taj Mahal.

Als troonopvolger voor de Chicago blues harmonica troon, is Billy Branch uitermate geschikt om een ​​helder en nieuw licht op de tijdloze muziek van Little Walter Jacobs te laten schijnen, een geweldige performer vereerd door miljoenen fans en een inspiratie voor elke harmonicaspeler die hem volgde .

“Roots & Branches: The Songs Of Little Walter” bevat 15 nummers geschreven door of beroemd gemaakt door de harpgenie. Elk ervan wordt door Branch en The Sons of Blues tot nieuw leven gebracht, terwijl ze elementen van soul, funk en gospel in het geheel mengen, en trouw blijven aan de integriteit van de originele songs. Branch en zijn Sons brengen met deze plaat een uitzonderlijke hommage aan het muzikaal genie dat Little Walter was. Op het einde geeft dochter Mario Diaz haar gesproken bijdrage aan het album. Ze deelt enkele korte herinneringen aan haar vader en geeft je zo een idee van de man achter de legende van Little Walter

Deze schijf is een “must have” voor elke zichzelf respecterende bluesfan.

tracks:

01. Nobody But You
02. Mellow Down Easy
03. Roller Coaster
04. Blue And Lonesome
05. Hate To See You Go
06. My Babe
07. Juke
08. Last Night
09. Just Your Fool/Key To The Highway
10. Boom Boom Out Go The Lights
11. It's Too Late Brother
12. One More Chance With You (
13. You're So Fine
14. Blues With A Feeling
15. Remembering Little Walter By Marion Diaz (Little Walter's Daughter)

musicians:

Billy Branch - Mondharmonica en zang
Sumito Ariyoshi - Piano
Giles Corey - Gitaar behalve op #12
Marvin Little - Bas
Andrew Thomas - Drums
Shoji Naito - Gitaar op #12