© Rootsville.eu

Billy White Jr. (US)
tiltle: It's About Time
music: Southern Rock - Blues
release date: february 01, 2019
label: Ayemedah Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Billy White Jr.

© Rootsville 2019


Wanneer je als Texaan komt op te groeien tussen de country van Hank William en Merle Haggard zou het je toekomst zo kunnen bepalen. Niet voor deze Billy White Jr. als is muziek wel een strekking die verder zijn toekomst zal uitstippelen. Als tiener ontdekte hij uiteraard namen als The Beatles, Led Zeppelin en Deep Purple, maar ook Eric Clapton en The Allman Brothers ontsnapten niet aan zijn interesse. Na wat air guitar te spelen op zijn kamer ging hij zich verder ontwikkelen tijdens zijn muzikale opleiding en belande zo ook op de studiosessies in Denton.

Als trouwe familieman schoof Billy zijn carrière aan de kant om zo tijd te maken voor het stichten van een gezin. In 1998 begon hij terug met spelen van muziek en belande hij zo in de huisband van de Johnny High Country Music Revue. Daar werkte hij samen met namen als Leann Rimes en Wanda Jackson. Verder bouwde hij ook aan zijn eigen opnamestudio en bracht er drie albums uit alvorens hij in 2010 zijn eigen 'Just Another Guitar Player From Texas' kwam uit te brengen. Zijn tweede album "Just Another Sad Ol 'Song" werd uitgebracht in 2012 en op 1 februari 2019 volgt er zo zijn nieuwe album "It's About Time".

Op het album vinden we 10 nieuwe originals terug en kan je meteen bij het opende "The Music" jer er jezelf niet van ontdoen om het beeld van "The Allman Bro's" te laten opduiken. Een album dat feilloos rock, blues en southern rock in elkaar laat overvloeien. Met titeltrack "It's About Time" kunnen we alleen maar bevestigen dat het high noon was om een nieuw album uit te brengen. Een nummer dat mede door inbreng van een blazers sectie een funky soul gevoel meekrijgt.

Soms bluesy, dan, weer jazzy maar zonder de southern rock te willen verloochenen volgen er mooie nummers als "Desdemona" en in het instrumentale "Shenanigans" brengt hij rock, funk en jazz samen. "Rock 'n Roll Fever" brengt dan weer het peper en zout in de nummers. Now wat southern rock met " Don’t Talk About Me" alvorens zich aan de piano te zetten voor de poppy ballad "Now That It’s Over" als afsluiter.

tracks:

01 The Music
02 It’s About Time
03 Desdemona
04 Rock ‘n Roll Fever
05 I Don’t Need It
06 Shenanigans
07 I am Free
08 Oh, How Wrong They Were
09 Don’t Talk About Me
10 Now That It’s Over

musicians:

Billy White Jr.
Chuck Rainey
Kerry Huckaba
Pete Miller
Dan Wojceichowski
Jogn Bryant
Lewis Stephens
Ron Jones
Larry Spence
Don Bozman