© Rootsville.eu

Biscuit Miller and The Mix (US)
tiltle: Chicken Grease
music: Blues - Funk
release date: october 18, 2019
label: American Showplace Music
info artist: Biscuit Miller
radio promotion: Rick Lusher (mail)

© Rootsville 2019


Na "Whisbone" uit 2017 is "Biscuit Miller" er terug met deze funky "Chicken Grease". De immer lachende "Biscuit Miller" en herken je aan zijn funky Chicago-stijl blues. Deze veteraan van touren, deze zanger, bassist en bandleider krijgt steeds mensen op de been om te dansen. Hij is een winnaar van de Blues Music Award 2012 en speelde tien jaar lang als bassist bij Lonnie Brooks. Dit is zijn vierde CD en hij en zijn band "The Mix" zijn een hot commodity sinds Miller die 2012 BMA won. Myron “Dr. Love 'Robinson op drums, Bobby Wilson op gitaar en Alex' Southside 'Smith op gitaar vervoegen Biscuit Miller. Alle nummers hier zijn geschreven door Miller.

Op deze "Grease Chickenb" vinden we 10 nummers terug en openen ze met het wel zeer dansbare en funky "Here Kitty Kitty". Die aanstekelijkheid brengen ze ook over met het meer bluezy en footstompin' "609". 3lonely Road" is dan evenwel een ballad maar op "Two Legged Woman" is de funk terug alom aanwezig. Ook op titeltrack "Chicken Grease" is al funk wat de klok slaat en is deze floorfiller geïnfecteerd met een bassgroove à la Bernard Edwards. Très groovy!

Met "Watching You" krijgen we terug te maken met een soulvoll laidback gebracht nummer en wordt op "Take a Ride" de slide in aanslag gebracht. Ook de nummers "Southern Woman" en het afsluitende "Get Ready" dragen duidelijk dat funky handelsmerk van een" Biscuit Miller" met zich mee. Everybody get ready now...

01 Here Kitty Kitty
02 609
03 Lonely Road
04 Two Legged Dog
05 Chicken Grease
06 Watching You
07 Take a Ride
08 Southern Woman
09 Creeping
10 Get Ready

musicians:

Biscuit Miller: bass, lead vocals
Doctor love: drums, vocals
Bobby B Wilson: guitar, vocals
Alex "Southside" Smith: guitar, vocals

special guests:

John Grinty: Hammond B3, vintage electric piano, percussion
Marcus Randolph: lap steel on # 2,5