© Rootsville.eu

Black Bottle Riot (NL)
tiltle: Fire
music: Rock - Southern Rock
release: february 1, 2019
label: Semper Surditas Records
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Black Bottle Riot

© Rootsville 2019


"Black Bottle Riot" ontstond tijdens de crisis van 2008 en zijn sindsdien een vaste waarde in de Nederlandse rock en southern rock cultuur. Door hun debuutalbum in 2011 werden ze al vlug opgemerkt en werden e door de critici beschreven als een frisse wind doorheen de Europese rockscène. Ook met hun opvolger "Soul in Exile" uit 2013 mochten ze weerom van het succes proeven wat hun ertoe aanzette om in 2015 hun derde album "III Indingo Blues" uit te brengen. Dit resulteerde in prijzen als "Best Southern Rock Band in Europe" en zo deelde deze "Black Bottle Riot" al de podia met Pearl Jam, The Black Keys, Black Stone Cherry en Ryan Adams. Ze waren ook support act voor ZZ Top.

Een goede drie jaar later dan hun "III Indingo Blues" hebben die van "Black Bottle Riot" terug naar de fles gegrepen en komen ze in de aanvang van 2019 uit met een vierde album. Voor de uitgave van deze "Fire" werd ook hun eigen label "Semper Surditas Records" opgericht.

Deze "Fire" is een beetje meer gestroomlijnder waardoor sommige nummers veel modieuzer gaan klinken, al klinkt "Medecine" nog behoorlijk stevig, dit mede door toedoen van de rauwe harp van Simon Snel. Op het album vinden we 9 nieuwe nummers terug en kunnen we stellen dat er meer dan voldoende variatie huist in deze "Fire". Van het rockende "On My Knees" tot het veel meer naar de charts gerichte "Sea Of Lies".

tracks:

  1. Fire
  2. Lost in Time
  3. Spirit Talker
  4. Run Johnny
  5. Medicine
  6. Hometown
  7. River Flow
  8. On My Knees
  9. Sea of Lies

musicians:

Mike Sedee: guitar
Mark Weerts: drums
Simon Snel: vocals, guitar & bluesharp
Jaap van den Berg: bass