© Rootsville.eu

Bloodest Saxophone (Jap)
tiltle: Texas Queens 5
music: Rhythm 'n Blues
release date: 2019
label: VizzTone Records

© Rootsville 2019

 

Sexy, vuil en subliem. Stap maar op deze trein. En dat is gewoon het Bloodest Saxofoon-werk hier. De zang is nog cooler. Bloodest Saxophone bestaat al 20 jaar en zijn een bende bluesveteranen  uit Japan.

De Texas Queens 5 zijn Diunna Greenleaf uit Houston, Lauren Cervantes en Angela Miller van Soul's Supporters in Austin, Jai Malano uit Austin en Crystal Thomas uit Shreveport, LA (niet Texas). Ze brengen hun blues, gospel, R&B en soul uit hun eigen werk in deze samensmelting van geweldige, geweldige muziek.

Miller en Cervantes doen alle achtergrondzang. Nick Connolly is de sleutelfiguur. Kaz Kaznoff en Johnny Moeller maken ook deel uit van de gasten. Big Maybelle nam voor het eerst op met "I've Got a Feeling" en Diunna Greenlead slaat met haar geweldige stem, de mluisteraar onmiddellijk aan de haak.. Greenleaf en de band zetten het vuur een beetje hoger met een iets sneller tempo en maken zich deze klassieker uit 1954 eigen. Mooi sax werk ook.

Die opmerking is vrijwel voor elk nummer van tel. Willie Dixon's "I Just Want To Make Love To You" wordt gezongen door alle 5 de dames . Crystal Thomas neemt op haar beurt met "Losing Battle", een snee van Johnny Adams uit 1962 met zich mee. 'Walking the Dog' uit 1965 is de volgende met Jai Malano. Ze zingt met kracht en gezag. "Pork Chop Chick" is een origineel van Shintaro en bevat Kaz die helpt op de tenorsax en Moeller op gitaar. Het is een instrumentaaltje met gladde gitaar en gewoon een prachtig jump blues-geluid. Het tenorwerk van beide spelers is onberispelijk cool.

"Run Joe" is een Joe Willoughby-melodie voor het eerst uitgebracht  in 1950 door Louis Jordan. Lauren Cervantes geeft het een soort calypso soul geluid en de tenor is moordend samen met haar swingende stem. Milano keert terug voor 'It’s Your Voodoo Working'. Gitaar en sax grommen en grijpen de luisteraar bij de keel. Roscoe Robinson's "Don’t Move Me" bevat Crystal Thomas in deze uptempo-versie van de soul / funk-hit uit 1968.

Langzame krachtige geluiden komen van de band en Angela Miller in "Don't Hit Me No More". Hoewel het onderwerp niet zo cool is in de gedachtegang van vandaag, laat staan, is de uitvoering emotioneel. Oorspronkelijk door Mabel John in 1967 uitgebracht. "I Done Done It" is een nummer van Amos Milburn And His Aladdin Chickenshackers uit 1954 met Milano op zang en een aantal energieke dingen van de band.

Lucky Millinder And His Orchestra voerde voor het eerst 'The Grape Vine' uit, en Cervantes levert een stevige prestatie terwijl de band de plak zwaait. Bij "Cockroach Run" speelt Kaz op tenor en hij blaast zijn hersenen uit in deze coole instrumentale. Ook hier mooi gitaarwerk. Krachtige zang. Super blazers en gitaar. Deze jongens uit Japan en dames uit de omgeving van Texas hebben echt een show opgevoerd. Als je van soul, R&B en jump blues houdt, hoef je niet verder te zoeken. Dit is een moordend album!

tracks:

1. I've Got A Feeling (Feat. Diunna Greenleaf)
2. I Just Want To Make Love To You (Feat. All Queens)
3. Losing Battle (Feat. Crystal Thomas)
4. Walking The Dog (Feat. Jai Malano)
5. Pork Chop Chick (Instrumental)
6. Run Joe (Feat. Lauren Cervantes)
7. It's Your Voodoo Working (Feat. Jai Malano)
8. Don't Move Me (Feat. Crystal Thomas)
9. Don't Hit Me No More (Feat. Angela Miller)
10. I Done Done It (Feat. Jai Malano)
11. The Grape Vine (Feat. Lauren Cervantes)
12. Cockroach Run (Instrumental)

Musicians:

Koda “Young Corn” Shintaro: tenor sax
Coh “Colonel Sanders”: trombone
Osikawa Yukimasa: baritone sax
Shuji “Apple Juice”: guitar
The Takeo “Little Tokyo”: upright bass
Kiminon “Dog Boy”: drums and congas.
Nick Connolly: piano and organ.

Vocals:
Diunna Greenleaf – Crystal Thomas – Jai Malano – Lauren Cervantes – Angela Miller

Guests:

Kaz Kazanoff – Johnny Moeller