© Rootsville.eu

Blues Boy Willie (US)
tiltle: Blues, Then and Now
music: Blues
release date: 2019
label: Funny Stuff Records
info artist: Blues Boy Willie

© Rootsville 2019


William Daniel McFalls ofte Blues Boy Willie is geboren in 1946 in Memphis, Texas. De man probeert Memphis blues, uit Texas vanuit de jaren 30, 40 en 50 levendig te houden. De man is gekend voor zijn unieke sound en zijn zin voor humor. De man heeft het ook met de paplepel ingegoten gekregen, want zijn vader maakte deel uit van Ma Rainey’s Minstrel Show. Ondertussen is hij al aan zijn zevende album toe en blijft hij in onze contreien vrijwel onbekend. Het laatste “Can’t Deny The Blues” dateert ondertussen al van 2013.

Willie levert hier een zeer aangename cd af. Wat vooral te maken heeft met zijn aangename warme stem en zijn uitstekend werk op de Mississippi saxofoon. De plaat swingt en er staan een aantal schitterende nummers op als de openingstrack ‘Hungry Harp Blues’, ‘Let’s Go Poppin’ en ‘Tribute To Jimmy Reed’. Opvallend is ook de schitterende instrumentale versie van ‘I’m So Lonesome I Could Cry’.

Soms is er ook wat tijd voor liefdesliedjes als ‘Painly In Love With You’ en het soulvolle ‘What Happened To The Blues?’, song waarin hij zich de vraag stelt wat er met de traditionele juke joint blues is gebeurd: “They don’t play the blues no more….” . Soms durf ik mezelf die vraag ook stellen. Feit is wel dat hij de Blues, met hoofdletter wel speelt, en hoe. Afsluiten doen we met ‘Ol’ Train A Comin’ een ferme old school bluessong met harmonica en slide…meer moet dat niet zijn mannekes…..

tracks:

01. Hungry Harp Blues
02. Sleepwalking Blues
03. Expectin’ You To Change
04. Let’s Go Poppin’
05. Short Circuit
06. I’m So Lonesome I Could Cry
07. Squeeze Me
08. Tribute To Jimmy Reed
09. The Worse Blues We’ve Ever Had
10. Plainly In Love With You
11. What Happened To The Blues
12. Ol’ Train A Comin’