© Rootsville.eu

Blues Caravan 2019
tiltle: Katarina Pejak - Ina Forsman - Ally Venable
music: Blues
release date: september 20, 2019
label: Ruf Records
info artists: Katarina Pejak - Ina Forsman - Ally Venable

© Rootsville 2019


Sinds 2015 is het ieder jaar weer een vast gegeven dat Thomas Ruf er aan komt met zijn befaamde "Blues Caravan". Vanaf de start was het voor sommige artiesten die er aan mee deden een welgekome springplank voor hun blues carrière, voor andere dan weer een bevestiging. Een andere traditie is ook dat we dan ook een knap in elkaar gestoken CD/DVD mogen ontvangen van deze jaarlijkse 'Blues Caravan'. Niet zelden zijn het dan ook weer vrouwelijke perfromances en ook voor 2019 liet Thomas zijn oog vallen op drie bevallige verschijningen die dan ook nog eens kunnen zingen. De editie van 2019 bestaat uit de Servische Katarina Pejak, uit Finland krijgen we Ina Forsman en uit Texas is er Ally Venable.

Een vast gegeven is ook dat de opnamen "live" zijn opgenomen en dus rijgen we vooreerst de intro van de drie Ladies. Met als opener "They Say I’m Different" krijgen we alla drie de dames aan het werk en ligt de toon meteen bij de bluesrock van Ally Venable.

Als eerste komt Katarina Pejak aan de beurt. Bij het uitbrengen van haar album "Roads That Cross" (album report) begin dit jaar werd ik meteen van m'n sokken geblazen. Niet meteen de blues die je zou verwachten van Servische kant maar 'o' zo mooi. Hier begint ze met het bijzonder jazzy "She's Coming After You" gevolgd door het meer met country blues geïnfecteerde "Roads That Cross". Katarina Pejak een pracht van een warme stem die het zonder meer zal gaan maken.

Ally Venable is een bluesrock chick uit Kilgore Texas. In maart van dit jaar bracht ze bij "Ruf Records" haar album "Texas Honey" (album report) uit. Haar intrede bij deze "Blues Caravan" begint met de titeltrack van haar album, "Texas Honey". Stevige bluesrock met nummers als "Nowhere To Hide" en "Broken" maken dat de bezoekers op de concerten van deze "Blues Caravan 2019" van voldoende diversiteit kunnen genieten.

De derde female singer in de rij is geen onbekende op onze podia en zeker ook al niet bij de "Blues Caravan". "Ina Forsman" komt van het hoge Finland waar Santa Claus de heerser is in de winter. Haar nieuwste album kwam uit in januari van dit jaar maar beschreven we reeds in 2018. "Been Meaning To Tell You" (album report) werd een totaal andere sound als welke we gewoon waren van deze Ina Formsman, of toch weer niet! We wisten allen al dat ze een beklijvende mix van soul, rhythm 'n blues en blues kon brengen en op haar nieuwste album voegt ze er nog een streepje jazz aan toe. Heerlijk plaat zoals hier met het nummer "All Good". "Miss Mistreated" is dan weer een soulbluesje van hoge kwalitiet. Knappe veschijning en nog een knappere singer-songwriter.

Tijd dan ook om de teugels los te laten en alle drie de dames aan het werk komen met nummers als "Love Me Like A Man", de floorfiller " I’m A Good Woman" en "Sixteen Tons" van onze Louis Neefs...grapje natuurlijk want deze klassieker is van de hand van Merle Travis uit 1946 en kende ook furore door "Tennesee Ernie Ford" zijn versie in 1955. Afsluiter van de CD is "The House Is Rockin’ " en dat zal het zeker gaan doen...Rock 'n roll!!!

Te beleven onder meer op maandag 7 oktober in de "Spirit of 66" in Verviers. Weerom enige kans in België.

tracks CD:

01 They Say I’m Different (Ina Forsman, Katarina Pejak, Ally Venable)
02 She’s Coming After You (Katarina Pejak)
03 Roads That Cross (Katarina Pejak)
04 Turtle Blues (Katarina Pejak)
05 Texas Honey (Ally Venable)
06 Nowhere To Hide (Ally Venable)
07 Broken (Ally Venable)
08 All Good (Ina Forsman)
09 Miss Mistreated (Ina Forsman)
10 Genius (Ina Forsman)
11 Love Me Like A Man (Ina Forsman, Katarina Pejak, Ally Venable)
12 I’m A Good Woman (Ina Forsman, Katarina Pejak, Ally Venable)
13 Sixteen Tons (Ina Forsman, Katarina Pejak, Ally Venable)
14 The House Is Rockin’ (Ina Forsman, Katarina Pejak, Ally Venable)

tracks DVD

01 Intro Tom
02 They Say I’m Different (Ina Forsman, Katarina Pejak, Ally Venable)
03 She’s Coming After You (Katarina Pejak)
04 Roads That Cross (Katarina Pejak)
05 Turtle Blues (Katarina Pejak)
06 Old Piano (Katarina Pejak)
07 Moonlight Rider (Katarina Pejak)
08 Texas Honey (Ally Venable)
09 Nowhere To Hide (Ally Venable)
10 Broken (Ally Venable)
11 Devil's Son (Ally Venable)
12 Backwater Blues (Ally Venable)
13 All Good (Ina Forsman)
14 Why You Gotta Be That Way (Ina Forsman)
15 Chains (Ina Forsman)
16 Miss Mistreated (Ina Forsman)
17 Genius (Ina Forsman)
18 Love Me Like A Man (Ina Forsman, Katarina Pejak, Ally Venable)
19 I’m A Good Woman (Ina Forsman, Katarina Pejak, Ally Venable)
20 Sixteen Tons (Ina Forsman, Katarina Pejak, Ally Venable)
21 The House Is Rockin’ (Ina Forsman, Katarina Pejak, Ally Venable)