© Rootsville.eu

Blues Meets Girl feat. Sean Carney (US)
tiltle: Selftitled
music: Blues
release date: 2019
label:
independent
info artist: Blues Meets Girl
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


"Blues Meets Girl" is een samenwerking tussen blues muzikant Steev Inglisch aka Mr. Downchild en singer-songwriter Kasimira Vogel. Mr. Downchild werd in 1950 als Stephen Brazier geboren in Zuid-Londen en is al meer dan 2 decennia lang een vaste waarde in de Amerikaanse bluesscène waar hij sinds 1985 leeft en werkt in Cleveland Ohio. Hij was amper 5 toen hij op een wedstrijd door het zingen van Frankie Lymon’s “Why do Fools Fall in Love?” 5 Britse pond won en dit zo als zijn eerste betaalde optreden bestempelde. Zijn invloeden haalde hij bij Robert Lockwood Jr. en Pinetop Perkins.

Kassy aka Kasimira Vogel zag het levenslicht in Texas en liet zich op jeugdige leeftijd beïnvloeden door de platen collectie van haar ouders. Met Jazz, Rhythm 'n Blues en Blues als voeding kwam Kassy zo al vlug terecht bij namen als Etta James, Big Mama Thorton en Koko Taylor. Na haar school etaleerde ze haar vaardigheden als leadzangeres bij verschillende bands zoals Worchester Ma en The Pale Daisies. Zo kwam ze later ook in contact met Mr. Downchild en vormen ze zo het duo "Blues Meets Girl".

Hun lang verwachte debuutalbum als "Blues Meets Girl" werd in november 2018 voorgesteld in een plaatselijke club in Cleveland. Voor de opnamen deden beiden een beroep op de ritme sectie die bestaat uit Scott Flowers (drums) en Ray DeForest (bass). De meest in het oog springende naam voor onze contreien is zonder meer de samenwerking met Sean Carney. Het album bestaat uit 14 nummers plus een bonus track en brengt ons ol' school blues.

Ol'school dan hebben we het ook over shuffles en met de shuffle "Nightgown" als opener. Hun gezamenlijke duetten maken dat het album een zekere diversiteit ten gehore brengt die niet gaat vervelen. Opwekkende blues nummers als "Listen Up Boys", enige rock 'n roll in "Didn’t See It Coming" of het Delta bluesje "I’m Your Handyman" het maakt niet uit, deze "Blues Meets Girl" doen je zorgeloos een tripje maken doorheen de blues legacy.

Als rode draad is er het harmonica spel van Mr. Downchild en de rauwe blues klankkleur van Kasimira Vogel. Eén van mijn favoriete nummers is zonder meer "Home To My Baby", maar ook het meer swingende "Swinging With Hank" is een verademing voor de blues. Afsluiter is de ballad "Special Man" waarop "Kassy" ons terug neemt naar de jazz blues uit de 30-tiger jaren. Om deze "Blues Meets Girl" goed in pons geheugen te planten krijgen we dan met "Home To My Baby" nog een toemaatje. Graag op onze podia please!

tracks:

01 Nightgown
02 Listen Up Boys
03 Didn’t See It Coming
04 Grey Sky Blues
05 Backstabber
06 Snapshot
07 Oh Baby
08 Home To My Baby
09 Swinging With Hank
10 Fishing Blues
11 I’m Your Handyman
12 Shifting Gears
13 What Did You Do
14 Special Man
15 Home To My Baby (Bonus)

musicians:

Mr. Downchild: vocals, harmonica, guitar
Kasimira Vogel: vocals
Sean Carney: guitar
Scott Flowers: drums
Ray DeForest: bass