© Rootsville.eu

Bob Livingston (US)
tiltle: Up The Flatland Stairs
music: Country - Americana
release date: US 2018 (Europe 2019)
label: Howlin' Dog Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Bob Livingston

© Rootsville 2019

 

Deze "Up The Flatland Stairs" van Texaan Bob Livingstone is weer een schoolvoorbeeld van een album dat zijn release in de US kende in 2018 en nu pas op Europa wordt losgelaten. Een album met 16+bonus tracks en openend met Jerry Jeff Walker's "Shell Game".

Singer-songwriter Bob Livingstone kan je nooit een traditionele Texaanse countrymuzikant noemen, hoewel hij meer dan zijn deel van de tijd op het roadhouse-circuit heeft doorgebracht met enkele van de kleurrijkste en meest onstuimige muzikanten in Texas. Als lid van de legendarische "Lost Gonzo Band" van Austin tourde Livingston en opgenomen met muzikale visionairen als Jerry Jeff Walker, Michael Martin Murphey, Ray Wylie Hubbard en nog veel meer.

Livingston speelde een integrale rol in het helpen creëren van de muziek die Austin voor het eerst de aanduiding 'Live muziek hoofdstad van de wereld' heeft gegeven en helpt verklaren waarom hij in 2016 werd ingewijd in 'Texas Music Legends Hall of Fame' en de West Texas Walk of Fame in 2018.

Tegenwoordig is Livingston een drukbezet man. Terwijl hij meer dan 150 shows per jaar speelt, speelt hij met een multi-culturele band uit Texas en India genaamd Cowboys & Indians en bracht hij ook zijn nieuw album uit "Up The Flatland Stairs".

Je kan het album nu ook weer niet als specifieke country gaan bekijken. Er zit een beetje van alles in dit album, van de Bakersfield sound tot Nashville. Met "A Few Things Right" krijgen we dan een vrolijk country deuntje met een knipoog naar Western swing, al zitten we met "Public Domain" terug midden in country land met als additief een snuifje jodelen. "Up The Flatland Stairs" is best wel een aangenaam album om luisteren met zonder meer ook wat retro feeling op "Cowgirl's Lullaby". Up to Bakersfield dan met "A Month of Somedays" en daar kan de honky tonk hillbilly toets op de bonus track niets aan verhelpen.

tracks:

01 Shell Game
02 A Few Things Right
03 Public Domain
04 That's The Way Thinhs Do
05 The Usual Thing
06 Can't Get Enough Of It
07 Didn't Want To Change
08 Cowgirl's lullaby
09 A Mont Of Somedays
10 It Just Might Be Your Lovin'
11 Intemission
12 The early Days
13 You Got My Goat
14 We Should Have Stayed
15 Cuation In The Wind
16 Don't It Make Sense

bonus track:

17 Nervous Breakdown