© Rootsville.eu

Bonita & The Blues Shacks (D/SA)
tiltle: Sweet Thing
music: Blues - Rhyhtm 'n Blues
release date: maart 2019
label: Rhythm Bomb Records
info artist: Bonita & The Blues Shacks

© Rootsville 2019


Van iemand als "Bonita & The Blues Shacks" kan ik zeggen dat we ze veel te weinig op onze podia aantreffen. Ik ben steeds fan geweest van de soulvolle benadering van de blues door de Arlt broertjes. Onder deze naam heb ik ze helaas nog maar één keer live kunnen ervaren en dat was op "Blues Peer" tijdens de edtitie van 2016 en dat is dus veel te lang.

Voor de titeltrack van dit nieuwe album gingen ze te leen bij het arsenaal van grootheid BB King. Nasst eigen werk vinden we ook nog wel een paar covers terug op dit 16 nummers tellende "Sweet Thing". De combinatie met het blues Quintet "The Blues Shacks" en de soulvolle zangeres Bonita blijkt al een paar jaren een geslaagde combinatie. In 2015 brachten ze hun selftitled debuutalbum uit. De Zuidafrikaanse Bonita Niessen doet met haar klankkleur ons terudenken aan namen als Ann Peebles en zeker ook aan Etta James. Dit in samenwerking met de aanstekelijke sound van het Duiste collectief "The Blues Shacks" en de harmonica sound van Michael Arlt blijkt een geslaagde combinatie voor zowel de blues als rhythm 'n blues liefhebbers.

Van het uit het country geleende "He Made A Woman Out Of Me" dat we kennen van legende Boobie Gentry over het bleusy "Sweet Thing" van BB King tot het bij Fat Possum uitgebrachte en soulvolle "Too Much Mystery" van Otis Caly, dit album laat het swingen. Covers als het Motown'achtige "Singing A New Song" en of het met de Bo Diddley beat geïnfecteerde "Who’s That Guy" uit 1964 van "The Kolletes", ze lijken een nieuw leven beschoren door deze versie van "Bonita & The Blues Shacks".

Met "That’s My Baby" doen ze de jazz 'n blues clubs van de West-Coast herleven daar waar we in die omgeving blijven met het opzwepende "Where’s The Money Honey". Aflsuiter met een floorfiller als " You Can’t Hide" maken dat deze "Bonita & The Blues Shacks" zich niet meer kunnen schuilhouden. Let's party!!!

tracks:

01. He Made A Woman Out Of Me
02. Momma’s Goin’ Dancin’
03. Sweet Thing
04. Too Much Mystery
05. Who’s That Guy
06. Me And The One That I Love
07. Singing A New Song
08. Hottest Wings In Town
09. So Close
10. That’s My Baby
11. Make Me Yours
12. Southern Girl Northern Boy
13. Where’s The Money Honey
14. Sunny Day
15. Singing Cadillac Song
16. You Can’t Hide

musicians:

Bonita Niessen: vocals
Michael Arlt: harmonica, vocals
Andreas Arlt: guitar
Fabian Fritz: piano, organ
Henning Hauerken: bass
Andre Werkmeister: drums