© Rootsville.eu

Bonsai Universe (US)
tiltle: Too Many Ghosts
music: Psychedelic alt-rock
release date: 2019
info artist: Bonsai Universe
promotion: KG Press Music

© Rootsville 2019


Het geesteskind van gitarist, Woody Aplanalp, Bonsai Universe neemt je mee op een reis naar een andere wereld met zijn psychedelische elektrische geluid. Woody Aplanalp heeft veel gereisd, gitaar gespeeld en samengewerkt met verschillende artiesten zoals Bobby Womack, Lauryn Hill, Nels Cline, Thomas Mapfumo en meer. In 2017 begon hij te werken aan een project dat hij "Bonsai Universe" noemde en in 2018 bracht hij het eerste album van dat project uit, "Moonstream". Critici omschrijven het debuut als "bedwelmend anders"en beweerden dat hij effectief je aandacht trekt door verschillende stijlen te combineren in één direct heerlijke mix.

Dit jaar werkte hij tussen de optredens door in de komende release van Bonsai Universe, Too Many Ghosts. Too Many Ghosts werd geproduceerd, gemanipuleerd en gemixt door Aplanalp en beheerst door Tony Austin, die drums speelt op het nummer "It’s A Shame" en momenteel op tournee is met Kamasi Washington.
 
Het album met 15 nummers begint met het eerder genoemde "It's a Shame", een knipoog naar Bobby Womack. "Beepsy" is een hypnotiserend electropopnummer dat is geschreven voor Aplanalp's neef, Beepsy. De titelsong, "Too Many Ghosts" is een dromerig melancholisch lied dat klaagt over indrukken die zijn achtergelaten in de kleine uren voor de dageraad.
 
Aplanalp woont in de uitlopers van het San Gabriel-gebergte en er is een rode draad in Californië door het album. "Walnut Grove" werd geschreven als een nostalgische herinnering aan het opgroeien in Rosemead, CA. Een fervent fietser, "Altadena" werd geschreven voor zijn favoriete fietsroute die dwars door die stad loopt, terwijl "Ode naar Ridge Road" ook een favoriete weg is die dwars door de San Gabriels naar Mt. Baldy. En dan is er de funky melodie, "Crumbs" omdat, zoals hij uitlegt, "Californië voortdurend wordt droogte bereden ... dus ja."
 
Het album eindigt met "My Little Corner", een nummer uit 1960 van Anita Bryant. "Maar," verduidelijkt hij, "deze cover is dichter bij de Yo La Tengo-versie uit de jaren 90". Met "Too Many Ghosts" heeft Aplanalp weer planetair goud geslagen.

tracks:

1 Its A Shame
2 Beepsy
3 Walnut Grove
4 Altadena
5 Too Many Ghosts
6 Do Something
7 Crumbs
8 Ode to Ridge Road
9 Spanish Lady
10 Hey Brown Eyes
11 Sideways Summer
12 Rain
13 Long Long Time
14 The Drunk Firefly
15 My Little Corner of the World