© Rootsville.eu

Brad Vickers and his Vestapolitans (US)
tiltle: Twice As Nice
music: Blues
release date: october 01, 2019
label: Man Hat Tone
info artist: Brad Vickers
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


Mijn eerste kennismaking met deze "Brad Vickers and his Vestapolitans" moet geweest zijn met het album "Le Blues Hot", nu zo een 11 jaar geleden. Brad Vickers draait al een tijdje mee en speelde o.a. nog met Pinetop Perkins en zelden heb ik zo ‘laidback’ horen spelen waardoor deze Brad Vickers zo natuurlijk klinkt dat het een lust is om er naar te luisteren.

Brad haalde zijn inspiratie zowat bij alle bluesgroten al is Jimmy Reed wel één van zijn grote voorbeelden. Hoe kan je het best Brad Vickers beluisteren? Gewoon met enkele vrienden samenkomen en ‘on the Sunny side’ van de straat gewoon niets doen en luisteren, je hoeft zelfs niet te praten met elkaar alleen genieten.

Op deze "Twice As Nice" vinden we 11 tracks terug en openen ze met de Chicago shuffle "Worried Life Blues", een blues standard die in 1941 werd opgenomen door Big Maceo Merriweather. Ragtime en countryblues gaan bij Brad wel eens hand in hand en zo ook op de original "Mississippi Swamp". Bassist en vocaliste Margey Peters schreef het daaropvolgende "Love Can Win". Margey is trouwens een belangrijke leverancier van nummers op dit album. Zo zijn ook "Coast To Coast", titeltrack en jazzy bluesje "Twice As Nice", "Everything i Need" en het afsluitende "Brooklyn Evenings" van haar hand.

Met Jimmy Reed als voorbeeld kan dan ook een nummer van hem niet ontbreken en zo brengen Brad en zijn Vestapolitans in ware Reed stijl "Close Together". Blues, niets dan heerlijk luisterende blues en zo ook het afsluitende NOLA bluesje "Brooklyn Evenings".

tracks:

01 Worried Life Blues
02 Mississippi Swamp
03 Love Can Win
04 Close Together
05 Coast To Coast
06 Twice As Nice
07 Red Dust
08 Everything I Need
09 Stealin' Stealin'
10 Look At There, Look At There
11 Brooklyn Evenings