© Rootsville.eu

Brett Spaulding & The Psychic Spies (Can)
tiltle: Livin' to Play
music: blues - rock - funk
year: 2018 (Europe 2019)
info artist: Brett Spaulding & The Psychic Spies

© Rootsville 2019


Brett Spaulding draait al meer dan een decennium mee in de muziekscène van Alberta waar hij opgroeide in Calgary. In 2015 won Brett de Calgary Blues Music Association Award voor Gitaarspeler van het Jaar en toerde met verschillende acts door West-Canada. Brett was een steunpilaar bij Mikey's Juke Joint, een van Calgary's belangrijkste muzieklocaties. Hij deelde het podium als sideman met The Mike Clark Band, Donald Ray Johnson en Kenny "Blues Boss" Wayne .

Deze "Livin' to Play" bevat 9 nummers die allen werden geschreven en gecomponeerd door Brett Spaulding en gitarist Chad Holtzman. Livin 'To Play" besaat uit meesterlijk geschreven nummers met een veelheid aan geluiden, waaronder rock, blues, funk en R & B.

"Brett Spaulding & The Psychic Spies" zetten een geweldige liveshow vol energie en originaliteit op en hebben vertaalde dat geluid met succes naar dit album. "The Psychic Spies" zijn Chad Holtzman op gitaar, bas en back-upzang, Brent Wright op slide-gitaar en back-upzang, Stephen Fletcher op Keyboards en Emmet VanEtten op drums, percussie en back-upzang "Livin 'To Play" is een gitaargestuurd album, doorspekt met zware grooves, strakke harmonieën die werden beïnvloedt door muziek van The Beatles, Steely Dan, The Foo Fighters en Stevie Ray Vaughan.

tracks:

01. Livin' to Play
02. Driveby
03. The Ride
04. Can’t Stop
05. Waiting
06. The Lucky One
07. City Walls
08. Everyday
09. Little Differences