© Rootsville.eu

Buford Pope (SE)
tiltle: The Waiting Game
music: singer-songwriter
release date: july 12, 2019
label: Unchained Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Buford Pope

© Rootsville 2019


Buford Pope, (Mikael Liljeborg) werd geboren in 1971 op Gotland, een Zweeds kalkstenen eiland in de Oostzee. Met een kleine bevolking en geïsoleerd van het vasteland van Zweden, werd de muziekwereld al snel een inspirerend en geestverruimend oord voor hem. Zoals voor vele musici en kunstenaars vóór hem, was het ontdekken van Bob Dylan een mijlpaal. "Ik was 15 jaar oud en werd helemaal weggeblazen door zijn houding, hij zong als niemand anders die ik eerder heb gehoord"

Via Robert Zimmerman leerde hij al snel de liedjes van andere gerelateerde verhalenvertellers te waarderen - zoals Neil Young, Tom Petty, Jackson Brown, Robert Johnson en Bruce Springsteen - maar hij wist nog steeds niet wat al deze ervaringen op een dag voor hem zouden betekenen. Buford Pope is echt een uitzonderlijk talent op zijn gebied van muziek. Luisteren naar zijn muziek is het beste bewijs dat elke luisteraar kan krijgen.

Deze "The Waiting Game" is zijn achtste album en de opvolger van "Blue Eyed Boy" uit 2017. Het vetreft hier een album met daarop 12 nuumers waarvan hij enkel openingstrack "America" samen schreef met Mark Drake, een nummer dat gaat over de vervreemding bij immigranten in de dag dagelijkse realiteit.

Het daaropvolgende "Hey Hey Aha" gaat over de hindernissen bij het schrijven van love songs, hier een melodie meesterlijk gevuld met allerlei instrumenten."Stoned gaat dan weer over het verlies van een poker game, ook hier weet Pope het nummer om te buigen tot een zeer intieme ballad. "Five Minutes To Midnight" een openbaring van een mooie relatie door Buford gebracht met het gevoel van een jonge Dylan.

Nummers als "First Blood" en het door country geïnfiltreerde "Wanna Say I’m Sorry Before I Die" maken dat je geen enkele seconde de aandacht komt te verliezen bij het luisteren naar deze "The Waiting Game". "In My Hometown" heeft op gebied van het muzikale een Waits-achtige meesterlijke benadering van Pope's songwriting. Afsluiter is "Ninety-Nine " waarbij onze gedachten dan weer terug richting beginjaren van Zimmerman dwalen.

Ook al zijn alle nummer haast allen ballads toch getuigt Buford Pope met deze "The Waiting Game" van de uitzonderlijke skills van een getalenteerd songwriter.

tracks:

01. America
02. Hey Hey Aha
03. Hard Life
04. Stoned
05. Five Minutes to Midnight
06. Tell Me What I Am
07. First Blood
08. Wanna Say I’m Sorry Before I Die
09. Can I Be There For You
10. A Hundred
11. In My Hometown
12. Ninety-Nine