© Rootsville.eu

Cam Penner & Jon Wood (Can)
tiltle: At War With Reason
music: Electrified Folk Blues
release date: january 11, 2019)
label: independent
promo: Lucky Dice Music (Sandra Zuidema)
booking: LDM Bookings
info artist: Cam Penner

© Rootsville 2019


Als singer-songwriter weet deze Cam Penner duidelijk uit de dagelijkse sleur te ontsnappen, en ook nu na "Sex and Politics" weten Cam Penner en zijn muzikale compagnon Jon Wood weer hun exclusiveit te promoten. Het nieuwe album "At War With Reason" is nu ook niet in een hokje te plaatsen waardoor deze Cam Penner zonder meer als intrigerend kan worden beschouwd. Cam en Jon wisten al meerdere malen hun fans te bekoren en te raken met hun doordachte songs.

Alle nummer op deze "At War With Reason" zijn van de hand van songwriter Cam Penner en ook nu resulteert deze plaat in een met rap geïnjecteerde elektronische folk blues. Een mix van organ grooves en psychotisch aanvoelende gitaar rifjes. Dat Cam Penner bijzonder veel naar hip hop luistert kan je opmaken uit deze 10 tracks. Een aanklacht ook aan de hedendaagse maatschappij zoals op "Lights On (High School Musical)", waarbij de soms onbegrijpbare schietpartijen op de scholen in de VS een inspiratiebron vormden voor Cam Penner.

Nog bijzonder is het indringende "East Side" dat net als de meeste nummers soms ook een beetje donker aanvoelen aan maar dan toch uiteindelijk een elektronisch muzikaal geheel komen te vormen. "Over & Over" komt dan nog het dichts bij het vakje van singer-songwriter en is zo het meest toegankelijke nummer op deze "At War With Reason". Eentje zonder het rap gevoel. Een album waarbij je moeilijk een nummer op de voorgrond kan plaatsten maar waarbij je enkel de som kan opmaken na het beluisteren van het album in zijn totaliteit. Een manifest recht uit de bossen van Britisch Colombia.

In februari op tour in Nederland

tracks:

01 Gather Round
02 East Side
03 Poor You
04 Lights On (High School Musical)
05 Tell Me When They're Gone
06 Ain't Nobody Round
07 Right Here Right There Like That
08 It's A Constant
09 Over & Over
10 Nog Angels No Devils

musicians:

Cam Penner
Jon Woods