© Rootsville.eu

Cara Being Blue (US)
tiltle: Grit
music: Rockin' Blues
release date: january 1, 2019
label:
independent
info artist: Cara Being Blue
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


Na haar debuut EP "Full Throttle" in 2016 is er voor de uit Nashville afkomstige in 2019 haar eerste full CD met als titel "Grit". Een album dat tot stand kwam door fundraising, een trend die ook hier in Europa meer en meer de kop komt op te steken. Van origine komt deze Cara Lippman aka Cara Being Blue uit Boston maar verkaste richting Nashville om zo haar talenten meer ten toon te kunnen spreiden. In een mum van tijd wist ze in de lokale clubs van Nashville geschiedenis te schrijven en kreeg ze de titels 'Jam Queen', 'Nashville Blues Society Jambassador' en 'Empress of the Blues' toebedeeld. Zij en haar band werden liefst vier jaar op rij genomineerd als 'Best Live Blues Band' door de Nashville Industry Music Awards (NIMA).

Deze "Grit" kent zijn release op de eerste dag van 2019 waarna in maart van dit jaar een uitgebreide tour zal volgen doorheen de UK en Europa. Op het album staan 10 nummers waarvan er enkele originals van haar hand zijn en werd alle logica in acht nemend opgenomen in Nashville. Een mix van blues, rock, soul en jazzy tunes.

Openingstrack "Grit" typeert al onmiddellijk de stevige aanpak van deze "Cara Being Blue". Een nummer waardoor de howlin' voice van de backing vocal als een rode draad doorheen het nummer loopt. Ook "Leave Me In Flames" zal de rockin' blues fans onder ons komen te bekoren al mis ik soms toch een beetje de kracht in haar stemintonatie.

Slowbluesjes als "You Don’t Wanna" en "Ol' Feeling" en het funky " Skippin’ Stone " komt mijn inziens haar vocale kwaliteiten beter tot haar recht. Bijzonder knap vind ik het soulvolle "Kind Kinda Man", mede door toevoeging van de blazers. Een nummer waarbij ze aanleunt bij de blues van de betreurde Candye Kane (1961-2016). Op "My Doggie " lijkt het wel of ze geluisterd heeft naar een Tommy Castro, mede door het aanstekelijke gitaar rifje. We zijn in Nashville dus afsluiten met een country up-tempo bluesje zal ook op de live' concerten voor fun komen te zorgen.

tracks:

01. Grit
02. Crocodile Man
03. Leave Me In Flames
04. One Day
05. You Don’t Wanna
06. Skippin’ Stone
07. Old Feelin’
08. Kind Kinda Man
09. My Doggie
10. Some Fun

musicians:

Cara Lippman
Mandy Vixen
Val Lupesco
Dave Fields
Jack Pearson
Will Gustofson
Eric Robert
David Abdo
Filip Winfield
Matt Doctor
Miqui Gutierrez
Varney Greene
Tim Gonzalez