© Rootsville.eu

Catfish (UK)
tiltle: Burned Bridges
music: Bluesrock - Rock
release date: 2019
label: independent
info artist: Catfish

© Rootsville 2019


Met deze "Burned Bridges" staat het conto van de Britse bluesrock formatie "Catfisch" op vier. Na twee eerdere full CD's en een EP met een tribute aan BB King trokken Matt Long en de zijnen richting studio voor hun 3de full CD. Ditmaal voor een opneme met muziek zoals we ze kennen, stevig en vol vuur.

Hun stevige bluesrock leunt zelfs dicht aan bij de rock uit de 70-tiger jaren zoals we die kennen ven bands als deep Purple en Thin Lizzy. Catfish werd al tot 5 maal toe genommineerd voor de "British Blues Awards" en bereiten op korte termijn al heel wat in binnen- en buitenland.

Opener van dit 11-nummers tellende album is het funky bluesrock nummer "Up In Smoke" wat dan meteen ook verwijst naar de vurige cover. In België wordt deze band vertegenwoordigd door Dani Vazzoler van "Good Time Booking" en spelen ze op 8 mei op de 5de editie van "Stkene Blues". Met nummers als "Break Me Down" en "The Root Of All Evil" kan je dit viertal ook goed relateren met ander Britse bluesrock toestanden.

"Archangel" is dan een rustpunt en met deze ballad linken we deze "Catfisch" al vlug aan de blues van Gary Moore. Ook een rustperiode krijgen we na het boogie 'n rock geluid op "The Big Picture" met de ballad "One More Chance" <aarna ze als afsluiter nog eens alle registers opentrekken met "Exile". Met hun 3de studio album verzekeren deze Catsfish zich van een plaats aan het Britse rockfirmament.

tracks:

01. Up In Smoke
02. Break Me Down
03. Ghosts
04. The Root Of All Evil
05. Soulbreaker
06. Too Far To Fall
07. Archangel
08. The Big Picture
09. Under The Gun
10. One More Chance
11. Exile

musicians:

Matt Long (zang, gitaar)
Paul Long (zang, toetsen)
Adam Pyke (bas)
Kevin Yates (drums)