© Rootsville.eu

Catherine MacLellan (Can)
tiltle: Coyote
music: singer-songwriter
release date: december 06, 2019
label: Independent
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Catherine MacLellan

© Rootsville 2019


Na een onderbreking van welgeteld vier jaar is de Canadese singer-songwriter "Catherine MacLellan" er terug met eigen werk in een subliem nieuw album genaamd, "Coyote". De afgelopen vier jaar waren een drukke en belangrijke tijd voor Catherine doordat ze haar eigen songwriting on hold kwam te zetten om het werk van haar legendarische vader Gene MacLellan te vieren. Dit gebuerde door in 2017 het album "If It's Alright With You (The Songs of Gene MacLell)" op te nemen en uit te brengen. Gene MacLellan wordt erkend als een van Canada's meest gevierde songwriters met wereldwijde hits waaronder ‘Snowbird’, beroemd gemaakt door Anne Murray en ‘Put Your Hand in the Hand’ door Ocean.

Voordat ze aan haar carrière als solo-opname begon, zong ze met The New Drifts, een vierkoppige band met eilandmuzikanten James Phillips, Stéphane Bouchard en Dave Gould. Ze bracht tijd door met werken aan de kassa van het Jubileumtheater in Summerside. Alvorens ze bij "True North Records" tekende bracht ze al twee albums uit in eigen beheer. In 2004 was er "Dark Dream Midnight" en in 2006 "Church Bell Blues". Haar album "Silhouette" werd uitgebracht door True North Records in juli 2011. Haar album "The Raven's Sun" in augustus 2014. Ook het bevenvermelde album met werk van haar vader werd in 2017 uitgebracht bij "True North Records".

Deze "Coyote" wordt evenwel terug in eigen beheer uitgebracht en bevat 14 originals met als rode draad de intimiteit eigen aan deze Catherine MacLellan. Ze werden allemaal opgenomen en geproduceerd in de thuisstudio van Catherine op Prince Edward Island. Het album is de reflectie van een reisverslag door liefdesverdriet, verlies en levensvreugde. Een autobiografisch album met eigen ervaringingen vanaf de titeltrack "Coyote" tot en met het aflsuitende "Too Many Hearts". Een album met 14 onbeschrijfelijk mooie ballads zoals het van folk doordrenkte "The Tempest" of het bijzonder soulvolle "All the Way In", een hitnotering waardig.

tracks:

01. Coyote
02. Roll with the Wind
03. The Road is Divided
04. Out of Time
05. Breath of a Wind
06. The Tempest
07. Emmet’s Song
08. Night Crossing
09. Sweet By and By
10. Out of Nowhere
11. Come Back In
12. All the Way In
13. Waiting on My Love
14. Too Many Hearts