© Rootsville.eu

Chain Wallet (Nor)
tiltle: No Ritual
music: Gothic Pop
release date: 2019
label: Jansen Records
info artist: Chain Wallet
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018


Voor de roots van deze "Chain Wallet" moeten we naar Noorse Bergen. De band bestaat in eerste instantie uit Stian Iversen (gitaar, bass, vocals), Christian Line Aanesen (gitaar) en Frode Bakken (synts) maar als vertolkers kan je er nog Marius Erster Bergesen, Adrian Søgnen en Lars Finborud bij tellen. De 10 nummers op dit album zijn allen geschreven door Stian Iversen en Frode Bakken en deze "No Ritual" is de opvolger van hun selftitled album uit 2016.

Chain Wallet is het geluid van dromerige mythologieën gepresenteerd in breedbeeld, terwijl tegelijkertijd knikt terug naar een tijdperk waarin alles was in vier-door-drie. Op zoek naar waar het wazige, melancholische en ontembare aanstekelijke debuut is gebleven, keert de band nu terug met een lusher.

Terwijl Chain Wallet's eerste album werd gedroomd in hun regenachtige woonplaats Bergen, vond de tweede poging "No Ritual" dat ze opkwamen in een klein huisje op een afgelegen strand in het zuidwesten van Noorwegen. Hier, onder surfers - en tijdens het wandelen op de stranden - kwamen ze erachter wat voor soort album ze gingen maken. Dromerige pop die zowel sprookjesachtig als donker kan zijn. Een knipoog ook naar sommige New Wave bands uit de 80-tiger jaren.

Terwijl je nog steeds een glimp op kunt vangen van Mary Chain hier of Johnny Marr daar, vestigen Chain Wallet echt hun eigen muzikale identiteit met "No Ritual". Beide albums van "Chain Wallet" hebben losse en duistere verhaallijnen gevolgd over een protagonist met een conflict. Waar het eerste album draaide rond thema's als onopgeloste ambitie en pogingen om het verleden los te laten, vindt "No Ritual" onze antiheld in staat van spirituele limbo, terwijl hij reikt en probeert nieuwe symbolische betekenissen te vestigen. Het album is een post-apocalyptische duik in het mythische leven van de duizendjarige geest.

tracks:

  1. Lost Somewhere
  2. Final Testament
  3. Ride
  4. Closer
  5. What Everybody Else Could Find
  6. Liminality
  7. Knowing Eyes
  8. No Ritual
  9. World I Used to Call Mine
  10. Inner Space

musicians:

Stian Iversen
Christian Line Aanesen
Frode Bakken