© Rootsville.eu

Chris O'Leary (US)
tiltle: 7 Minutes Late
music: Electric Blues
release date: 2019
label:
American Showplace Music
info artist:
Chris O'Leary

© Rootsville 2019

 

De uit Mount Vernon, New York, afkomstige Chris O'Leary, brengt met "7 Minutes Late" zijn vijfde album uit. Fans kennen hem ook als lid van Levon Helm’s “The Barnburners”

Chris O'Leary wijdt zich met lijf en leden aan de  gouwe , ouwe blues in al zijn verschillende facetten. Als gedreven mondharmonicaspeler haalt hij de mosterd bij groten als James Cotton, Howlin 'Wolf en Paul Butterfield.

De eerste van de 12 songs op zijn nieuwe schijf is de in rhythm ’n blues doordrenkte  "What The Devil Make Me Do" (deze song zou zo uit een Blues Brothers film kunnen komen) om de plaat af te sluiten met de geweldige slowbluess "Daddy's Here" . Hiertussen krijg je een hutsepot van verschillende genres als zijn: . Barroom Blues met "You Day Will Come", Texas Blues met "One More Chance To Love", Delta Blues met "She Ain’t Coming Back", Swing Blues  met "Circus Just Left Town" , Soul Blues met "Unbelievable") Harmonica Blues met "Bones" en zelfs Dixieland met een touch of blues en "Driving Me Crazy". Kortom voor elk wat wils. De titelsong “7 Minutes Late” is een sfeervol maar vrij deprimeren bluesnummer met een beklemmend einde.

Alle songs zitten perfect in elkaar en worden gebracht met zeer veel enthousiasme. De plaat werd geproduced door Ben Elliott en O’Leary zelf. Leuke schijf om het jaar mee te starten en hopelijk zien we O’Leary in onze contreien om de fijne schijf te komen voorstellen.

tracks:

 1. What the Devil Made Me Do
 2. Your Day Will Come
 3. One More Chance at Love
 4. Second Time Around
 5. She Ain’t Coming Back
 6. Circus Just Left Town
 7. Seven Minutes Late
 8. Unbelievable
 9. Bones
 10. Heartbreak Waiting to Happen
 11. Driving Me Crazy
 12. Daddy’s Here

musicians:

Chris O’Leary: vocals en harp
Andrei Korbanics: drums, percussie
Matt Raymond : bas
Peter Hopkinson: gitaar
Greg Gumpel: gitaar, mandoline
Andy Sthal: tenor sax
Chris DiFrancesco: bariton, alt, tenor sax, klarinet

guests musician:

Jimmy Voegli (toetsen), Pete Kanaras (gitaar) en Chris Vitarello (gitaar).