© Rootsville.eu

Chris Rawlins (US)
tiltle: Bring On The Rain
music: Americana
release date: july 26, 2019
label: Independent
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Chris Rawlins


© Rootsville 2019


Chris Rawlins is een folk- en roots singer-songwriter gevestigd in Chicago, IL. Hij komt zich te onderscheiden door levendige teksten, rijke zang en unieke finger-stijl gitaarspelen. Hij is geboren in het Midwesten van de Verenigde Staten en put uit zijn opvoeding in zowel stedelijke als landelijke scènes om een surreële, maar toch eerlijke en relateerbare wereld te creëren voor zijn te bewonen liederen. Een gelijkwaardige achtergrond in jazz en Amerikaanse folkmuziek komt tot uiting in zijn verrassende melodische wendingen en akkoord-frasering.

Deze "Bring On The Rain" is zijn debuutalbum en werd in zijn thuisbasis uitgegeven eerder dit jaar maar kent zijn officiele worldwide release op 26 july. Het album werd geproducet door Steve Dawson. Het betreft hier een album van 9 wel zeer gepolijste nummers die fijn zijn om naar te luisteren. Na opener "Gravity or Something" krijgen we met titeltrack "Bring on the Rain", een nummer dat ons de beeldende teksten van een Don McClean als een déja vu brengen.

Een hedendaagse troubadour als "Chris Rawlins" weet je met zijn debuutalbum aan de speakers te kluisteren door zijn crystal clear stemintonatie en zijn fijnbesnaard en fingerpickin' bestrelen van zijn six strings. Nummers als "Almost Anytime", "Cold Nigh" en het afsluitende "All You Are" zijn pareltjes van outstanding Americana te noemen en vullen de ruimte met de behaagelijke warmte van zijn nummers. Een meer dan smakend debuutalbum van deze "Chris Rawlins" uit de Windy City.

tracks:

01. Gravity or Something
02. Bring on the Rain
03. Almost Anytime
04. Leave
05. Cold Night
06. Tomorrow
07. Don’t Forget
08. You & Your Heart
09. All You Are

musicians:

Chris Rawlins: acoustic and electric guitar, vocals
Steve Dawson: electric guitar, lap steel, bass, organ, Wurlitzer, drums (track 1)
Dave Sims: drums (tracks 3 & 8)
Brian Wilkie: pedal steel
Mickey McDonald: viola