© Rootsville.eu

Christina LaRocca (US)
tiltle: These Are My Whiskey Dreams
music: Alternative
release date: 2019
label: L Rock Entertainment
info artist: Christina LaRocca
promotion: KG Press Music

© Rootsville 2018


Oorspronkelijk uit New York City, en nu gevestigd in Los Angeles, groeide Christina LaRocca op in een Italiaans gezin vol muzikanten en zangers. In NYC was ze een actieve blues- en soulmuzikant en sinds ze in 2014 naar LA verhuisde, heeft ze ontdekt dat haar muziek beïnvloed werd door de geluiden van het zuidwesten. Haar nieuwste plaat, "These Are My Whisky Dreams" is een briljant bewerkte brug tussen de twee steden en combineert oprechte ziel met haar invloeden door een scala aan genres, van alternatieve rock tot Americana tot reggae.

Ze verbaasde zichzelf om mee te gaan op deze muzikale reis. Ook in liedjes die ze meestal zou overslaan. Neem het tweede nummer, 'Capsized'. Na een countryrocknummer, 'A Man Like You', komt de R&B en hiphopgroove als een grote verrassing. Christina LaRocca stapt Kovacs territorium binnen wanneer de muziek een rock-infusie krijgt om de textuur volledig te veranderen en Kovacs aan de rechterkant volledig in te halen. 'Capsized' wordt een kracht van kracht, iets dat Pink aan de wereld zou kunnen presenteren.

De akoestische gitaar die 'Home' start, kondigt Christina LaRocca een veel fijnere kant van haar aan. Heimwee naar de wereld die ze achterliet, is het thema van het lied. Een stevige trommel houdt alle gevoelens bij elkaar, waardoor de anderen naar melancholische gevoelens kunnen manoeuvreren zonder uit elkaar te vallen. Wederom vangt de sterke stem van de zangeres me volledig. Er zit zoveel vocale kracht in haar lichaam.

Verrassend is dat ze zelfs de reggea kant kiest en mede door de veelzijdigheid een beetje gaat lijken op Anouk. Haar stem is subtieler op de momenten dat ze subtiel moet zijn, waar beide in sterkte zeker een match zijn. These Are My Whisky Dreams is een album met voldoende diversiteit.

tracks:

01 A Man Like You
02 Capsized
03 Home
04 Hard To Trust In Love
05 Smoke Marijuana
06 Whiskey Dreams
07 Heart Beat Faster
08 Breathe