© Rootsville.eu

Chiara Izzi & Kevin Hays (I/US)
tiltle: Across The Sea
music: Jazz
release date: february 22, 2019
label: Jando Music
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Ciara Izzi - Kevin Hays

© Rootsville 2019


Producer Enzo Capua werd voor het eerst voorgesteld aan het talent van Chiara Izzi op een festival in Rome. Hoewel ze zich een bloeiende carrière voor haar voorstelde en aanmoedigde, had Capua het nooit voor mogelijk gehad dat hij niet alleen opnieuw zou samenkomen, maar jaren later in New York samen zou werken met zijn collega-Italiaanse kunstenaar. Afgerond door pianist Kevin Hays en producer Giandomenico Ciaramella, zoals bewonderd door Capua. Dit kwartet is het resultaat van twee toevallige ontmoetingen die het lot in de loop van de tijd wijselijk had gepland.

"Across the Sea" vertoont een verleidelijke serendipiteit tussen Izzi en Hays. Zoals Capua zich herinnert, was de synergie tussen het duo zo duidelijk zichtbaar tijdens zowel de creatie als de opnamefase van het album. De overtuigende overheersing van het paar, melodie, osmose tussen zang en keyboards en de verbazingwekkende samenvloeiing van hun zangstemmen, is kenmerkend voor dit nieuwe album.

De hoorn in het emblematische "Two for the Road", de voorouderlijke oud in de klassieke Davis / Lombardi-tune "Tierna Nardis", de punctuele en beslissende harmonica op Pat Metheny en Hays '"James", de strelende gitaar in de Izzi- geschreven "Circles of the Mind" en de saxofoon in de originele "Viaggio Elegiaco" van het paar, zijn slechts enkele voorbeelden van wat dit convergerende werk te bieden heeft. Hoewel elk van de composities natuurlijk een vorm heeft die het paar respecteert, lijkt de muziek op een live gesprek met continue ingangen, wat de dialoog elke keer interessanter, onvoorspelbaarder en frisser maakt.

tracks:

01. Circles Of The Mind
02. I've Grown Accustomed To Her Face
03. James
04. Secret O'Life
05. Two For The Road
06. Across The Sea
07. Viaggio Elegiaco
08. Verso Il Mare
09. Tierna Nardis
10. With You I'm Born Again

musicians:

Ciari Izzi
Kevin Hay
Rob Jost
Greg Joseph
Chris Potter
Grégoire Maret
Omer Avital
Nir Felder
Rogério Boccato