© Rootsville.eu

Cliff Stevens (Can)
tiltle: Nobody But You
music: blues
year: june 14, 2019
label: Red Flagg

promotion: Sarah French Publicity
info artist: Cliff Stevens

© Rootsville 2019


De gelauwerde bluesgitarist Cliff Stevens heeft als habitat het Canadese Montreal en toerde al meerdere malen doorheen Europa. In 2014 was hij de voorprogramma voor de legendarische Britse rockgroep Wishbone Ash tijdens hun Europese tournee. We herinneren ons nog zijn tribute aan slowhand Eric Clapton met zijn "Selftitled" albul uit 2009.

Cliff Stevens is van geboorte Canadees en staat op zich zelf ook al meer dan 35 jaar op de planken als professioneel gitarist. Cliff kreeg de microbe te pakken toen hij in 1968 zowel Eric Clapton als Johnny Winter kon gaan bewonderen. Na de ‘jam’ van Clapton en ‘The Cream’ werd Cliff zowaar van zijn sokken geblazen en toen hij een paar maal Johnny Winter had mogen aanschouwen kwam bij hem het gevoel op dat ook hij een ganse dag ‘slow blues’ zou kunnen spelen en trok met zijn gitaar richting het legendarische ‘Coffee House’ in Montreal. Een plaats waar o.a. Frank Marino (Mahogany Rush) en Jimmy James aka Jimi Hendrix zich kind aan huis voelden, misschien omdat er toen op deze plaats nogal een vrije omgang met stimulerende middelen werd getolereerd. Het was rond die periode dat Cliff Stevens zich een ‘Gibson SG Les Paul’ aanschafte , een gitaar die hij tot op de dag van vandaag nog steeds is trouw gebleven.

Deze "Nobody But You" is Cliff's 4de album als solo artiest. Alle 11 nummers op dit nieuwe album werden geschreven door Cliff Stevens en het betreft hier allen hedendaagse blues-rocknummers van uitstekende kwaliteit. Nummers vanaf de footsompin' opener "How Long" over de jazzy rockende titeltrack "Nobody But You" tot het afsluitende "Truth Don't Lie". Mooi zijn ook de ballads als het met Twang gespeende "Morning Rain" en het soulvolle "Keep My Love Alive".

tracks:

01. How Long
02. Say What You Mean
03. Nobody But You
04. Little By Little
05. Morning Rain
06. World of Worry
07. Cry Baby
08. Come Back
09. Bad Luck
10. Keep My Love Alive
11. Truth Don’t Lie