© Rootsville.eu

Coco Love Alcorn (Can)
tiltle: Rebirth
music: Soul - Gospel
year: october 30, 2019
label: independent
promotion: Speak Easy (Beverly Kreller)
info artist: Coco Love Alcorn

© Rootsville 2019


Coco Love Alcorn heeft altijd haar geest gevolgd. Tijdens een pauze van 5 jaar van het zware touren om haar dochter Ellie op te voeden, begon Coco aan een nieuw album te werken. Ze wilde songwriting vanuit een nieuw perspectief verkennen. Coco was benieuwd wat er zou gebeuren als ze haar gitaar neerlegde en alleen met haar stem schreef. Ze begon een reis van gelaagde zang en ritmes op een 5-track looper. In het najaar van 2014 bracht ze een video uit van zichzelf met het uitvoeren van een van deze eerste gelaagde nummers, ‘The River’. Na albums als haar debuutalbum in 1995, "Sugar" in 2006 en "Joyful" in 2009 bracht ze in 2016 het album "Wonderland" uit.

Nu volgt er het 12 nummers tellende album "Rebirth". "Rebirth" komt uit op 30 oktober en het titelnummer is een volkslied van volharding dat zo diep doordrenkt is van ziel dat je aan Aretha Franklin en Macy Gray denkt de hele tijd dat je ernaar luistert. Het lijkt ook een scriptieverklaring voor het album, wiens songtitels 'Beautiful Mess', 'Save Me' en 'I Forgive Myself' bevatten.

Coco heeft een krachtige, veelzijdige soul-evangeliestem die vaak klinkt alsof hij een kerkkoor moet leiden in het Amerikaanse zuiden. Ze kan een lied schrijven dat voor een standaard kan slagen. En ze kan een publiek besturen zoals weinig mensen die ik ooit heb gezien. Het album opent met de soulvolle titetrack "Rebirth" en trekt de intimiteit gans het album door met als afsluiter het gospel nummer "This Little Light Of Mine " van Harry Dixon Loes.

tracks:

01 Rebirth
02 Ain't No Friend
03 Noughatty Center
04 A Song To Sing
05 Beautiful Mess
06 What I Need
07 Here For The Moment
08 Save Me
09 Satisfied
10 I Forgive Myself
11 The Keeper
12 This Little Light Of Mine