© Rootsville.eu

Colin Linden, Luther Dickinson with the Tennessee Valentines (Can/US)
tiltle: Amour
music: Blues
release date: 2019
label:
Stony Plain records
info artist:
Colin Linden

© Rootsville 2019

 

Gitaristen Luther Dickinson van de “North Mississippi Allstars en Colin Linden van “Blackie and the Rodeo Kings” hebben hun krachten gebundeld in dit nieuwe project “Amour”. Ze worden hierin bijgestaan door “The Tennessee Valentines”.

Linden heeft dit album geproduced. Een fijne plaat met 10 songs met een brede kijk op muziek en van verschillende genres. Hiervoor hebben ze ook geput uit een aantal talenten uit Nashville om de zang te verzorgen. Zo vinden wij hier Billy Swan, Rachael Davis, Ruby Amanfu, Sam Palladio en Jonathan Jackson terug.

De plaat begint met’Careless Love’ een lekker instrumentaaltje met een snerpende dobro. ‘Don’t Let Go’ is dan weer zo’n nummer dat je happy maakt op een donkere en grijze dag. ‘Honest I Do’ is een prachtig gebrachte cover van Jimmy Reed, dankzij de knappe stem van Rachael Davis en dat kunnen we ook zeggen van Ray Price’s ‘Crazy Arms’, gebracht als een echte country tearjerker.

Ruby Amanfu geeft een prachtige, hese versie weer van de hit van Kris Kristofferson ‘For The Good Times’, waar bij ze heel zacht en heel dicht bij de microfoon zingt wat ontzettend knap overkomt. Die zong treft je in het diepste van je hart. Billy Swan, brengt met zijn eigen geschreven nummer ‘Lover Please’ een cajun-toest aan de plaat. Met ‘What I Am Living For’ kunnen we terug genieten van de mooie hese, in Bourbon gedrenkte stem van Ruby Amanfu.

De plaat wordt al even sterk afgesloten als ze werd geopend met Linden die ons met zijn stem en sterke dobro een stukje backporch blues ten beste geeft in ‘Dearest Darling’. Afsluiten doen de jongens met ‘Forget To Remember To Forget’, nummer dat je weet te hypnotiseren. Bij deze is hier een geweldige plaat afgeleverd die elkeen weet te bekoren.

tracks:

1. Careless Love
2. Don't Let Go (Feat. Rachael Davis, Ruby Amanfu)
3. Honest I Do (Feat. Rachael Davis)
4. Careless Love (Feat. Rachael Davis)
5. Crazy Arms (Feat. Rachael Davis, Sam Palladio)
6. For The Good Times (Feat. Ruby Amanfu)
7. Lover Please (Feat. Rachael Davis, Billy Swan)
8. What Am I Living For (Feat. Ruby Amanfu)
9. Dearest Darling
10. Forget To Remember To Forget (Feat. Jonathan Jackson)

musicians:

Luther Dickinson: guitar
Colin Linden: guitar
Dominic Davis: bass
Brian Owing: drums
Fats Kaplin: violin and accordion
Kevin McEndree: keyboards.