© Rootsville.eu

Copper Viper (UK)
tiltle: Cut It Down, Count The Rings
music: Folk
release date: april 04, 2019
label: Self-Released
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Copper Viper

© Rootsville 2019


Copper Viper is een akoestische folkgroep uit Londen, bestaande uit productieve songwriter en gitarist Robin Joel Sangster en fiddle / mandolinist Duncan Menzies. Het paar werd eind 2016 geïntroduceerd door een vriend van een gemeenschappelijke muzikant en besloot om kennis te maken met een jam op basis van gedeelde liefde voor harmonie-zingende duo's zoals Simon & Garfunkel en The Milk Carton Kids. Na het arrangeren en leren van een paar nummers die Sangster onlangs had gecomponeerd, ontdekten ze al snel dat ze een productieve samenwerking tussen songwriting maakten en snel aan de slag gingen met het opbouwen van een steeds groter wordende catalogus van origineel materiaal.

Sinds de vorming in 2017, is Copper Viper zijn sound aan het verscherpen om een eigen mix van traditionele en toch innovatieve folk te creëren. De groep heeft onlangs hun debuutalbum Cut It Down, Count The Rings met de platina verkopende producer Ryan Hadlock (The Lumineers, Brandi Carlile) opgenomen. Onder de knie van Grammy-winnende ingenieur Gavin Lurssen (O Brother, Where Art Thou? Soundtrack, Raising Sand van Robert Plant en Alison Krauss), vloeit het album soepel tussen lyrische ballads en voetstampende schuurstormen, melancholie, hoop, spanning en vreugde in gelijke mate.

Het album bestaat uit Bestaat uit 11 originele nummers en is getiteld "Cut It Down, Count The Rings". Het album onderzoekt een reeks lyrische thema's, waarbij hoop wordt gecombineerd, spijt, vreugde en melancholie met behoud van een voldoende mate van enigma en ambitie om de luisteraar de ruimte te geven voor hun eigen unieke interpretaties. Muzikaal gezien put de plaat inspiratie uit het brede spectrum van Britse folk, Amerikaans country en bluegrass, waarbij spookachtige melodieën en ingewikkelde vocale harmonieën worden gecombineerd met schroeiende instrumentale passages om een ​​stilistische mix te creëren die tegelijkertijd vertrouwd en uniek is.

Vanaf januari 2019 heeft Copper Viper twee singles uitgebracht van het album. ('Hung Up Alone' en 'Fly') Deze zijn op verschillende manieren beschreven als "een voetstomp-racket dat een genot is om naar te luisteren".

tracks:

01. Bad Desires
02. All in One
03. Amber Light
04. Fly
05. Under the Bower
06. Shadows
07. Unseen
08. Hung Up Alone
09. Howl
10. Doors
11. Slow Down

musicians:

Robin Joel Sangster - vocals, guitar
Duncan Menzies - vocals, mandolin, fiddle

additional musicians:

Orville Johnson - dobro & slide guitar (tracks 5 & 10)
Keith Lowe - double bass (tracks 3, 4 & 5)
Taylor Carroll - washboard (track 4)