© Rootsville.eu

Cosmic Circus (NL)
tiltle: Central Galactic Time (EP)
music: Pop-Folk
release date: november 01, 2019
label: Independent
promo & marketing: It's All Happening (NL) mail
info artist: Cosmic Circus

© Rootsville 2019


Een klein jaar later dan de release van hun EP "Rise and Fall" slagt Tobias Bader nieuw werk met deze "Central Galactic Time" op ons los te laten. Ook nu is deze uit Amsterdam afkomstige songwriter in het gezelschap van de Duitse violiste Ute Apfelstedt. Beiden kennen elkaar van bij de groep "Passion Flower" waar Ute samen met haar viool central in staat.

Cosmic is een woord dat wel daadwerkelijk een is met hun muziek en het duo Bader-Apflestedt tekenen ook voor de 5 nieuwe nummers op deze "Central Galactic Time". Het album dat is opgenomen in Tobias thuisbasis Amsterdam opent met titeltrack "Central Galactic Time" en daarmee zijn ze toch wat verwijdert van de folk-pop waar ze al mee uitblonken. Dit nummer heeft zzn flower-power achtige disco ritme in zich.

Niet eens verwonderlijk wanneer de inspiratie voor hun nummers werden gehaald bij namen als David Bowie en Lou Reed. Ook het romantische "My Mind's Eye" kunnen we oinder diezelfde noemer onderbrengen. Howel de nummers vocaal worden gebracht door Tobias en Ute kunnen we ook niet rond het instrumentarium op deze EP. Een instrumentarium waarbij de viool van Ute Apfelstedt zonder meer als een rode draad doorheen de vijf nummers loopt.

Met "Venus & Voodoo" gaan ze even de psychedelic toer op maar al bij al is deze "Central Galactic Time" een meer dan verfrissende EP geworden en staan zo de verwachtingen hoog gespannen in afwachting van een full album want dit smaakt naar meer...

tracks:

01 Central Galactic Time
02 My Mind's Eye
03 Once Upon A Night
04 Venus & Voodoo
05 Summer To Fall

musicians:

Tobias Bader
Ute Apfelsted
Luis Diaz
Tom Johnstone
Stefan Osadzinski